SNEG NEPREKIDNO PADA VEĆ SEDAM DANA U GORNJEM MILANOVCU I OKOLINI: Bez nastave u osam seoskih škola, saobraćaj usporen
Foto: Z.Š.

pripadnici vojske učestvuju u čišćenju

SNEG NEPREKIDNO PADA VEĆ SEDAM DANA U GORNJEM MILANOVCU I OKOLINI: Bez nastave u osam seoskih škola, saobraćaj usporen

Srbija -

Nastava u osam seoskih škola u opštini Gornji Milanovac danas nije održana jer su seoski putevi zavejani, dok su škole u gradskom području radile normalno, saopštila je info služba predsednika opštine.

Nastava nije održana u odeljenjima seoskih škola u Takovu, Polomu, Gornjim Branetićima, Savincu, Vrnčanima, Boljkovcima, Brezni i Teočinu.

"Putni pravci ka školama su prohodni, ali učenici koji pohađaju nastavu imali su poteškoće da iz svojih zaselaka dođu do škola zbog konfiguracije terena i velikog snega", navodi se u saopštenju.

Načelnik Štaba za vanredne situacije opštine Gornji Milanovac Milorad Dimitrijević rekao je novinarima da se javni saobraćaj odvija otežano i da zbog snežnih nanosa jutros nisu saobraćali autobusi na relacijama Teočin – Brajići – Koštunići, Gojna Gora – Kamenica, Dragolj – Rudnik i Donji Branetići – Sinoševići.

"Sve službe rade, nema većih problema u energetskom snabdevanju, nema problema kada je grejanje u pitanju, kao ni u telekomunikacijama. Ocena Štaba je da nema osnova za proglašenje vanredne situacije", rekao je Dimitrijević.

Usled velike količine snega koji skoro neprekidno pada već sedam dana, na teritoriji opštine Gornji Milanovac stvoren je snežni pokrivač visine 30 do 50 centimetara koji otežava svakodnevno funkcionisanje i usporava saobraćaj.

Direktor Javnog preduzeća za izgradnju opštine Gornji Milanovac Božidar Vučetić izjavio je da je mehanizacija sedam dana neprestano na terenu, ali i da čišćenje otežavaju vozila koja su parkirana sa obe strane kolovoza, naročito u sporednim gradskim ulicama, zbog čega je apelovao na vozače da gde god je to moguće vozila parkiraju sa jedne strane ulice.

Vučetić je dodao da od danas i pripadnici Vojske Srbije učestvuje u čišćenju gradskih ulica.

Javno preduzeće za izgradnju opštine i Parking servis ne naplaćuju uslugu parkiranja dok traju snežne nepogode.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Z.Š., ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track