VAPAJ IZ SELA VRBNICA NA KRAJU PEŠTERA: Nedeljama smo zavejani, otkako je pao prvi sneg! Ne možemo nikud iz sela, samo naše nije očišćeno (FOTO)
Foto: Z.Š.

na 40 kilometara od Sjenice

VAPAJ IZ SELA VRBNICA NA KRAJU PEŠTERA: Nedeljama smo zavejani, otkako je pao prvi sneg! Ne možemo nikud iz sela, samo naše nije očišćeno (FOTO)

Srbija -

VRBNICA/PEŠTER - Zavejani smo od kako je pao prvi sneg! Gore od ovog ne može biti. Sva sela oko nas su očišćena, mi ne možemo nikud od snega i smetova.

Ovo su ukratko, reči Stanoja Šebeka iz sela Vrbnica koje se nalazi na samom kraju Pešterske visoravni, na oko 40 kilometara od Sjenice.

foto: Z.Š.

Kako Šebek objašnjava, selo Vrbnica nalazi se na regionalnom putu Sjenica - Bare - Kumanica - Bijelo Polje, ali mašine koje čiste ovaj put dolaze na oko kilometar od sela, odnosno na oko 4,5 kilometara do Kumanice a onda se vraćaju ka Sjenici, a put kroz selo ostaje neočišćen.

- Na putu su smetovi, sneg, u selu ima starih, iznemoglih, ima trudnica, neočišćeni su i putevi u samom selu, ovde je situacija jako teška. Ima i ljudi koji rade u Kumanici na Železnici, i koji jako teško stižu do posla - kaže Šebek.

foto: Z.Š.

On dodaje da su meštani u dvadesetak kuća koliko ih je u selu i rodbinski i poslom vezani za Prijepolje, Bijelo Polje ali da do tih gradova ne mogu već nedeljama.

-Šteta što ne možete da dodjete do sela, da vidite kako se živi u 21. veku. Lopatama sami čistimo puteve, stvari vučemo na najlonima, ne znamo zašto nas zaobilaze mašine koje čsite sneg, razne tu izgovore čujemo, a nama je jako teško, i apelujemo, molimo za pomoć da nas neko odblokira - kaže Šebek.

(Kurir.rs/Z. Š./Foto: Z. Šaponjić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track