KRALJEVČANI GRADE NOVI PRILAZ HITNOJ POMOĆI: Ulaz u krug bolnice stalno zakrčen zbog parkiranih automobila
Foto: Kurir/J.S.

decenijama rade u otežanim uslovima

KRALJEVČANI GRADE NOVI PRILAZ HITNOJ POMOĆI: Ulaz u krug bolnice stalno zakrčen zbog parkiranih automobila

Srbija -

KRALJEVO - Lokalna samouprava u Kraljevu izdvojila je 15 miliona dinara kako bi u ovoj godini otvorila novi prilaz kraljevačkoj Hitnoj pomoći koja, zbog velikog broja parkiranih automobila, decenijama radi u otežanim uslovima.

- Dešava se da je, zbog parkiranih automobila i vozača koji tuda cirkulišu, ulaz u krug kraljevačke bolnice konstantno zakrčen, pa je otežan prilaz vozilima Hitne pomoći i lekarskim ekipama, ali i pacijentima kojima je svaki minut dragocen, kažu u Domu zdravlja Kraljevo.

foto: Kurir/J.S.

Godinama unazad lokalna samouprava radila je na rešavanju imovinsko - pravnih pitanja vezanih za rušenje oronulih kuća koje se graniče sa krugom zdravstvenog centra i eksproprijaciji zemljišta, a takozvane udžerice u ovoj godini biće srušene.

- Problem prilaska Hitnoj pomoći biće konačno rešen izgradnjom novog prilaza iz Ulice Vojvode Putnika, odnosno otvaranjem pristupne saobraćajnice iz Ulice Heroja Maričića, kaže Aleksandar Nestorović, direktor Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta Kraljevo.

(Kurir.rs/J. S./Foto: J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja