DRAMA NA PALIĆKOM JEZERU: Tri sata  spašavali čoveka koji je propao pod led dok je jedrio na zamrznutom jezeru
Ilustracija, Foto: AP Photo

čudom preživeo

DRAMA NA PALIĆKOM JEZERU: Tri sata spašavali čoveka koji je propao pod led dok je jedrio na zamrznutom jezeru

Srbija -

SUBOTICA – Sunčani dan u Subotici danas nije bio veseo za četrdesetogodišnjeg Subotičanina G.D. , koji je sa daskom za jedrenje krenuo na led na Palićkom jezeru.

U podne je sunce topilo i led, a kada se našao na sredini leda, doživeo je dramu, led je propao na najdubljem mestu. Sreća u nesreći je da je bilo očevidaca koji su videli nevolju i odmah pozvali vatrogasce da spašavaju čoveka.

Ilustracija
Ilustracijafoto: MUP

„Čitava grupa vatrogasaca je bila na obali, tri sata su spašavali čoveka. Nije bilo lako stići do sredine jezera, iako su tri čamca krenula ka mestu gde je led propao. Dva vatrogasca iz ekipe su uspela da dođu nekako do vodene rupe na sred jezera i uz velike napore izvukli su čoveka,” saznajemo od očevidaca nesreće.

Srećom, čovek nije životno ugrožen, Hitna pomoć ga je odnela u subotičku bolnicu.

„Tri sata je bio u hladnoj vodi, moramo videti da li čovek slučlajno nije dobio hipotermiju, koje se dešava od dugog stajanja u vodi” saznajemo iz Hitne pomoći.

Komandant Vatrogasne jedinice nije bio dostupan, a saopštenje o čitavom slučaju će biti sutra izdato, rečeno je za Kurir u dežurnoj službi policije. Zašto je u rizičnom momentu i na tankom ledu eksperimentisao vožnju na dasci jedrilici, ne zna se, ali na Palićkom jezeru je inače veliki broj sportista koji se tim sportom bave godinama i imaju vlastite daske za jedrenje na ledu.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Stefan Jokić

Kako su ranije javili mediji, u akciji spasavanja četiri vatrogasca našla su se u problemu. Naime u trenutku kada su vatrogasci uspeli da izvuku G.D. iz ledene vode, ponovo je pukla ledena kora i spasioci su ostali blokirani i izolovani.

Vatrogasci su sa spasenom osobom ostali zarobljeni u ledu na sredini jezera i nalaze se u čamcu. Dodatna ekipa pripadnika Vatrogasne jedinice upućena je na jezero.

(Kurir.rs/N.H.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track