Najnovije vesti

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Građani Užica imaće najkvalitetniju vodu za piće
Foto: Facebook/Ministarstvo građevine

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Građani Užica imaće najkvalitetniju vodu za piće

Srbija

BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa gradonačelnikom Užica Tihomirom Petkovićem i direktorom Agencije za zaštitu životne sredine Filipom Radovićem o puštanju u rad postrojenja za prečišćavanje vode "Petar Antonijević" u Užicu.

Ona je rekla da su Vlada Srbije i Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture uložili šest miliona evra za izgradnju nove, moderne fabrike vode u Užicu, koja je završena 5. decembra prošle godine.

"Grad Užice treba da sprovede proceduru vezanu za puštanje postrojenja u probni rad i pribavljanje upotrebne dozvole, što će omogućiti gradjanima Užica da piju najkvalitetniju vodu iz akumulacije Vrutci. Nadamo se da će, kako je gradonačelnik i rekao, taj posao biti završen u narednih mesec dana", rekla je Mihajlović.

Direktor Agencije za zaštitu životne sredine Filip Radović rekao je da se pokazalo da se i najveći problemi, kao što je bio nestanak vode u Užicu, prouzrokovan pojavom algi u jezeru Vrutci, mogu prevazići kad postoje odgovornost, entuzijazam i saradnja institucija.

"U narednom periodu nas očekuje da uradimo isprobavanje sistema i njegovo puštanje u rad, čime će konačno gradjani Užica dobiti novu fabriku koja će ih snabdevati vodom koja je uvek čista i po najvišim standardima", rekao je Radović.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je kazao da će pre puštanja u rad fabrike vode 15 do 20 dana trajati neophodne analize, kako bi gradjani sa sigurnošću mogli da počnu da koriste vodu iz akumulacije Vrutci, navodi se u saopštenju Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Ministarstvo građevinarstva Srbije/Facebook)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...