POSLE JAGODINE: JS i u Vranju pokreće inicijativu za besplatan prevoz građana
Foto: T.S.

gradski odbor

POSLE JAGODINE: JS i u Vranju pokreće inicijativu za besplatan prevoz građana

Srbija -

Gradski odbor Jedinstvene Srbije u Vranju zalagaće se za besplatan prevoz građana Vranja, saopšteno je na prvoj konferenciji za novinare ove stranke u 2019.

Dejan Manić, predsednik Gradskog odbora JS u Vranju istakao je da ova stranka ima najbolji socijalni program, što su građani prepoznali, navodeći kao primer dobre prakse grad Jagodinu.

foto: T.S.

„Naš predsednik Dragan Marković Palma se potrudio da sve ono što stoji u programu pretoči u dela u Jagodini, a mi ostali koji vodimo odbore po Srbiji pokušavamo da shodno svojoj političkoj moći i broju odbornika koje imamo u Skupštini implementiramo taj naš socijalni program u meri u kojoj je to moguće. Besplatan prevoz imamo u Jagodini, Požegi, Knjaževcu, nije to neuizvodljivo da bude i u Vranju da se i Vranjanci voze besplatno samo treba naći pravi model i zajednički jezik, oko toga napraviti konsenzus. To je veliki dobitk za naše građane. U proseku svakoj porodici bi ostajalo od pet do deset hiljada dinara“, kazao je Manić.

foto: T.S.

On je podsetio na način obračunavanja karata i dodele javnog prevoza koji Vranje sada koristi putem jedinstvenog tarifnog sistema gde se po broju kilometra određuje tarifni sistem za karte. „Javni prevoz putnika spada u red komunalnih delatnosti te s tim svaki grad ima pravo da formira svoje javno preduzeće koje će se baviti javnim prevozom. Drugi način obračunavanja karata i dodele javnog prevoza koji Vranje sada koristi je putem jedinstvenog tarifnog sistema gde se po broju kilometra određuje tarifni sistem za karte. Par prevoznika obavlja javni prevoz, Gradsko veće donosi cenu karata javni prevoznici daju povlastice određenim privrednim subjektima kod izdavanja mesečnih karti. Treći način obavljanje javnog prevoza putem pređenog kilometra, što je i preporuka Saobraćajnog fakulteta kao najbolji način obračunavanja prevoza“, naveo je Manić.

foto: T.S.

(Kurir.rs/T.S./Foto: T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track