UŽAS U NIŠU: Dva jedanaestogodišnjaka opljačkala sedmogodišnju devojčicu, uzeli joj novac za užinu
Ilustracija, Foto: Shutterstock

roditelji šokirani

UŽAS U NIŠU: Dva jedanaestogodišnjaka opljačkala sedmogodišnju devojčicu, uzeli joj novac za užinu

Srbija -

Učenici prvog razreda Osnovne škole "Kralj Petar Prvi" juče oko podneva dok se vraćala sa nastave, dvoje 11-godišnjaka otelo je novac iz novčanika. Otac opljačkanog deteta obavestio je policiju koja je pronašla počinioce - dečaka i devojčicu. Iz Policijske uprave Niš kažu da su o slučaju obavešteni Više javno tužilaštvo, Centar za socijalni rad, ali da maloletnici ne podležu krivičnoj odgovornosti.

Da nije problematično što je njegovom detetu oduzeta mala suma novca namenjena kupovini užine, navodi otac devojčice. On, međutim, kaže da je zabrinut što je 7-godišnjakinja doživela ovakvu situaciju na ulici, vraćajući se iz škole i da je ovo još jedna priča o stalnom problemu - vršnjačkom nasilju.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

- Uhvatili su je za ruku i rekli "Daj pare". Drugarice su je dovele uplakanu kući. Nije zbog materijalne štete već sam čin nad detetom od 7 godina koje se vraća kući iz škole - kaže zabrinut otac.

Policija je reagovala i utvrdila ko su maloletnici koji su uzeli novac ovoj učenici. Međutim, s obzirom na to da imaju po 11 godina, u policiji navode da nema elemenata krivičnog dela.

- Obavestili smo Tužilaštvo i Centar za socijalni rad. Novac je vraćen. Tužilaštvu će biti dostavljen izveštaj, a s obzirom na to da je reč o krivično neodgovornim licima - maloletni su, idemo samo sa izveštajem prema Višem javnom tužilaštvu - naveli su iz policije.

Otac opljačkane devojčice koja ide u prvi razred Osnovne škole "Kralj Petar Prvi" ističe da je zabrinut, ali iz policije kažu da osim ove drugih prijava o razbojništvima nad decom u okolini ove škole nije bilo.

(Kurir.rs/Južne vesti, V.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track