ŠVAJCARSKA U SRBIJI: Najveće savetovanje voćara u Gruži
Foto: Privatna Arhiva

osmi put

ŠVAJCARSKA U SRBIJI: Najveće savetovanje voćara u Gruži

Srbija -

Po osmi put se održava Savetovanje voćara u Gruži, u organizaciji kompanije ”Gruža Agrar ”. Na jednom mestu više od 600 voćara, predavanja uglednih profesora iz Srbije i inostranstva.

foto: Privatna Arhiva

Kako da se dobije bogat, kvalitetan rod, da se zaštititi i uspešno plasira na tržište u Srbiji i širom sveta, koji su trendovi u proizvodnji i prodaji zemalja EU, na sva ova pitanja “odgovaraće” vodeći srpski i inostrani stručnjaci na osmom savetovanju kompanije “Gruže agrar”, koji se održava sutra 26. januara 2019. godine u objektu Ravni gaj sa početkom u 10 časova.

foto: Privatna Arhiva

Savetovanje će imati puno tema koje objašnjavaju kako prevazići probleme u voćarstvu, poboljšati plasman, kako spakovati proizvode za evropsko tržište a među najzanimljivijim su na temu uzgoja borovnice na planatažama “Gruže agrar” predavača prof. dr Jasminke Milivojević. Profesor dr Franci Štampar predaje na temu "Kraj voćarskog raja. Šta nas to čeka izvan raja?". Inače, reč je o najreferentnijem savetovanju voćara u Srbiji, koje organizuje kompanija ”Gruža Agrar”, već više od devet godina lider na tržištu Srbije.

foto: Privatna Arhiva

Cilj savetovanja pod sintagmom “Da nam sela budu kao u Švajcarskoj” je da uspešne kompanije dele svoje iskustvo i edukuju voćare širom Srbije i da najnovija znanja iz sveta voćarstva prenose u svom kraju. Ujedno, kažu organizatori kompanije ovako daju podršku mladima i stvaraju uslove da se selo sačuva od zaborava, da selo postane mesto koje će omogućiti savremeni

život u prirodnom okruženju.

(Kurir.rs/D.I. foto:privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja