DECA DAROVALA DECU: Mališani iz Svete Srbije poklonili paketiće vršnjacima iz Kuršumlije (FOTO, VIDEO)
Foto: PSU Sveta Srb i ja

Divan gest

DECA DAROVALA DECU: Mališani iz Svete Srbije poklonili paketiće vršnjacima iz Kuršumlije (FOTO, VIDEO)

Srbija -

Deca su kroz kviz znanja, recitacije i pesmu, pokazala zavidno znanje o životu i delu Svetog Save

Deca sportisti Pravoslavnig sportskog udruženja “Sveti Srb i ja” praktikuju već četiri godine da za svoje vršnjake pripremaju paketiće za Božić i Svetog Savu.

Ove godine su svojim trudom odvajajući od svog džeparca, a uz podršku Svetosavskog zvonca i Studentske humanitarne organizacije “Osmeh na dar”, pripremili 150 svetosavskih paketića za svoje mlađe vršnjake predškolce u Кuršumliji.

foto: PSU Sveta Srb i ja

Ovim gestom pokazali su da preuzimaju odgovornost i da imaju želju da vrlinskim životom i radom, još u ranom detinjstvu budu primer i vršnjacima i društvu uopšte i da raditi “za drugog” odnosno biti zadrugar znači požrtvovanje i brigu o svome bližnjem.

foto: PSU Sveta Srb i ja

Paketiće su u ime dece sportista u Кuršimliji podelili u vrtićima “Sunce” i “Čarolija” malenim predškolcima predstavnici "Svete Srbije" predsednik Dimitrije Stikić i generalni sekretar Vladimir Radović.

Njihovi domaćini, na čelu sa direktorokom predškolske ustanove u Кuršumliji, Marijom Pećaranin, su ih veoma srdačno primili, a deca sa nestrpljenjem i velikom znatiželjom iščekivali u predivnom objektu vrtića “Sunce”.

foto: PSU Sveta Srb i ja

Posle uvodnog dela programa, deca su kroz kviz znanja, recitacije i pesmu, pokazala zavidno znanje o životu i delu Svetog Save.

Ovime su pokazala sa su dostojni potomci slavnih topličana, a među njima svakakao predaka članova nadaleko čuvenog “Gvozdenog puka”, koji je imao najviše odlikovanih vojnika, Кarađorđevom zvezdom sa ukrštenim kopljima - Ordenom Hrabrosti u Velikom ratu.

foto: PSU Sveta Srb i ja

Članovi delegacije Svete Srbije su posle podele paketića deci uručili i poziv ovoj predškolskoj ustanovi da bude specijalni gosti 6. Sportskog Sabranja Svete Srbije, koje će se ove godine održati na Adi Ciganliji 7 - 8. juna, a glavna sportska tema će biti odbojka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track