SEKUNDE SU GA DELILE OD TRAGEDIJE! GORAN TRAKTOROM SLETEO U TOPLICU: Udarao sam rukama i nogama u staklo, bio sam prestravljen! PREŽIVEO PRAVU DRAMU (FOTO)
Foto: Biljana Roganović

Pas nije uspeo da se izvuče

SEKUNDE SU GA DELILE OD TRAGEDIJE! GORAN TRAKTOROM SLETEO U TOPLICU: Udarao sam rukama i nogama u staklo, bio sam prestravljen! PREŽIVEO PRAVU DRAMU (FOTO)

Srbija -

PROKUPLJE/ŽITORAĐA- Goran Jovanović (53) iz sela Podina kod Žitorađe u ponedeljak ujutro upao je traktorom u nabujalu reku Toplicu u ataru sela, a sekunde su odlučivale o njegovom životu.

Na sreću uspeo je da razbije staklo na kabini traktora i izađe iz vode. Danas su posle mnogo pokušaja, uz pomoć ronioca Milana Maslakovića iz Prokuplјa i mehanizacije Javnog preduzeća za urbanizam Žitorađa konačno posle više od 24 sata izvukli i traktor iz nabujale reke.

foto: Biljana Roganović

Sa Goranom u kabini je bio i njegov pas lјubimac, koji nažalost nije uspeo da se izvuče.

"Krenuo sam putem ka kući i ne znam kako sam uopšte skrenuo na ovaj put ka reci. Trebalo je na sledećem da skrenem. Upao sam u reku i nisam znao da je toliko duboka i u sekundi je voda ponela traktor u dubinu. Ceo je odjednom bio u vodi. Dole ispod sa ono malo vazduha što je bilo, udarao sam nogama i rukama i uspeo da izbijem staklo. Voda me je ponela i izbacila 500 metara od tog mesta. Sreća usput sam dohvatio jednu granu i uspeo da izađem iz vode", priča nam Goran.

On dodaje da se u tim trenucima mnogo uplašio i da mu je jedino na pameti bilo kako da izađe.

"Pas mi je ostao u kabini. Sinoć nisam mogao da spavam. Mnogo sam ga voleo i svugde vodio sa sobom", dodaje još uvek vidno potresen Goran.

foto: Biljana Roganović

Nјegova supruga Snežana kroz plač priča da zamalo nije pala u nesvest kada ga je videla mokrog.

"Tri kilometra je pešačio do kuće. Hvala bogu živ je,ali sam tada htela da padnem u nesvest kada sam čula šta se desilo. Još uvek ne mogu da se smirim", kaže Snežana kroz plač.

Ona dodaje da su traktor kupili pre tri godine i prošle godine ga otplatili.

foto: Biljana Roganović

Oni se bave polјoprivredom i samo od toga žive i bilo im je važno, sada kada je Goran dobro da spasu traktor.

"Na Jovanovićev poziv izašli smo na teren. Maksimalno smo se potrudili da pomognemo", kazala je direktor Javnog preduzeća za urbanizam Žitorađe Brankica Stojanović.

Borba za traktor koji je izvor prihoda porodici nastavlјena je danas kada im je u pomoć priskočio i sportski ronilac Milan Maslaković iz Prokuplјa.

foto: Biljana Roganović

"Matica je neverovatno jaka, a voda mutna i traktor se uopšte nije video. Učinio sam sve što sam mogao, jer znam koliko ovim lјudima znači traktor. Uvek bih isto učinio", kazao nam je Maslaković koji je proveo četrdeset minuta u hladnoj Toplici pokušavajući sa radnicima komunalnog Žitorađa i meštanima da nekako kukom i sajlom uhvate traktor.

Na kraju rukovodilac mašine JKP za izgradnju Žitorađa Saša Janjaćković uz pomoć svih ostalih uspeo je da zakači traktor i konačno ga izvuku.

"Hvala svima koji su nam pomogli, zaista ne znam kako bismo bez pomoći svih lјudi dobre volјe", rekao je Goran Jovanović, kojeg je briga svih vidno potresla.

(Kurir.rs/B.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track