LOPOVLUK U LOZNICI: Na dva mesta pokradena izlolacija sa nadzemnog cevovoda
Foto: T.Ilić

pljačka

LOPOVLUK U LOZNICI: Na dva mesta pokradena izlolacija sa nadzemnog cevovoda

Srbija -

LOZNICA – Sa nadzemnog cevovoda u Trbušnici, pored nekadašnje ''Viskoze'', tik do magistralnog puta Loznica-Banja Koviljača, kao i na mostu u Bulevaru Dositeja Obradovića, pokradena je izolacija od aluminijumskog lima. Nepoznata lica su u Trbušnici potpuno ogulila cevovod i skinula desetak metara zaštitne obloge dok na drugom mestu ''posao'' nije sasvim završen i za sada je odneto više od pola izolacije.

foto: T.Ilić

Ogoljeni cevovod je glavni vod koji sa crpne stanice iz Banje Koviljače vodom snabdeva kompletnu teritoriju Loznice, kažu u lozničkom JP ''Vodovod i kanalizacija'' gde očekuju da će u narednih mesec dana postaviti novu izolaciju. Nastala šteta nije beznačajna, a moguće je da će nova izolacija biti od nekog drugog, po mogućstvu plastičnog materijala koji će odgovarati i neće biti zanimljiv ''kolekcionarima'' sekundarnih sirovina. Izolacija štiti cevovod od smrzavanja tokom zime, i pregrejavanja na letnjim vrućinama, a do sada na ovim mestima nije bilo ovakvih krađa.

Inače, postavljanje nove izolacije, objašnjavaju u preduzeću, neće biti jednostavno pošto su cevovodi u rešetkastim nosačima pa im je otežan pristup. Pošto su obe lokacije u blizini nekadašnje ''Viskoze'' izgleda da se njeno dugogodišnje čerupanje privedi kraju pa su oni koji se bave ''sakupljanjem'' sekundardnih sirovina počeli da šire zonu delovanja.

foto: T.Ilić

Ne smeta im ni što se oba cevovoda koja su oljuštili nalaze na prometnim mestima, a onaj u bulevaru i izuzetno osvetljenom. O obe krađe obaveštena je policija

Inače, da oni kojima je do bilo kakve zarade ne prezaju ni od čega svedoči i to što je pre nekoliko dana pod okriljem noći, pored Štire, zbog bakra ukradeno oko petnaest metara kabla pod naponom pa je bilo ugroženo stabdevanje dela grada.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track