NOVA 3 SLUČAJA GRIPA U VRANJU: Devetoro smešteno u bolnicu, dvoje prebačeno u Niš
Foto: Shutterstock

povećan broj disajnih infekcija

NOVA 3 SLUČAJA GRIPA U VRANJU: Devetoro smešteno u bolnicu, dvoje prebačeno u Niš

Srbija -

VRANJE - U Vranju potvrđena tri slučaja gripa, povećan broj pacijenata sa respiratornim infekcijama od najmlađih do najstarijih.

U Vranju su potvrđena tri slučaja gripa, a devet pacijenata hospitalizovano je na Infektivnom odeljenju ZC, sa težom kliničkom slikom. Prema rečima direktorke zdravstvenog centra u Vranju dr Ljiljane Antić situacija se razlikuje od situacije u ostalim delovim Srbije gde ima i slučajeva sa smrtnim ishodom.

“Pet briseva poslato je na Torlak od toga kod četiri brisa nije potvrđen virus H1N1 za takozvani “svinjski grip”. Imali smo četiri pacijenta sa težim komplikacijama, jedan je transportovan u Vojnu bolnicu u Nišu, a tri na Infektivnu kliniku KC Niš, kaže dr Antić.

Direktorka Doma zdravlja, dr Jadranka Ajanović napominje da je u ZC Vranje povećan broj pacijenata sa respiratornim infekcijama od najmlađih do najstarijih.

“U Predškolskom dispanzeru je povećan broj pacijenata sa respiratornim infekcijama, ali nismo imali slučajeve pod sumnjom na grip. U Školskom dispanzeru je bilo četvoro dece sa težom kliničkom slikom. Pod kontrolom su, ali se takođe ne radi o gripu.

Na Opštoj medicini imamo 232 teža pacijenta sa dijagnozom akutnog bronhitisa i nekoliko pacijenata sa pneumonijom”, rekla je dr Ajanović.

Prema njenim rečima stanje ovih pacijenata je stabilno. Zbog povećanog broja respiratornih infekcija posete pacijentima na svim odeljenjima Opšte bolnice u Vranju su zabranjene od prošle nedelje.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track