POČELE SA RADOM OPERACIONE SALE U NOVOM VRANJSKOM HIRURŠKOM BLOKU: Podeljeno i 11 specijalizacija
Foto: T.S.

Mesec i po dana od otvaranja

POČELE SA RADOM OPERACIONE SALE U NOVOM VRANJSKOM HIRURŠKOM BLOKU: Podeljeno i 11 specijalizacija

Srbija -

VRANJE - Novi Hirurški blok u Vranju je aktiviran, a operacione sale su počele sa radom, Prethodne nedelje preseljene su službe hirurgije i anesteziologije, saopštila je direktorka Zdravstvenog centra, dr Ljiljana Antić.

“Pre dva dana smo rad započeli u novom Hirurškom bloku jednom ozbiljnom hirurškom intervencijom u slučaju izbodenog mladića u Bujanovcu. Dežurali su upravnik Bolnice dr Saša Đorđević i hirurg Momčilo Stojiljković. Oni su odradili jednu vrlo ozbiljnu intervenciju, pacijent je u stabilnom stanju. Danas imamo još tri operacije, tako da možemo reći da smo potpuno aktivirali novi Hirurški blok na veliko zadovoljstvo svih zaposlenih i naših pacijenata. Sa upravnikom Opšte bolnice obišla sam novi Hirurški blok, obišli smo pacijente i vrlo sam zadovoljna kako je sve organizovano. Imamo odličnu ekipu na Hirurgiji. Naš tim hirurga, eminentnih stručnjaka od sada će moći da na pravi način radi svoj posao - rekla je dr Antić i dodala:

foto: T.S.

“Operativne zahvate u novih osam operacionih sala sa savremenom opremom radiće i lekari sa odeljenja ortopedije, oftalmologije, urologije i ORL”.

Prema njenim rečima odlična je saradnja sa Ministarstvom zdravlja, i očekuju se novi kadrovi, prijem novih lekara i sestara.

Dr Saša Đorđević, upravnik Opšte bolnice, ukazao je da je otvaranju Hirurškog bloka prethodio mukotrpni rad koji je trajao šest meseci. “Sva oprema se je danonoćno montirala.i ovo je ogroman uspeh. Nije bilo lako obezbediti kontinuirani rad koji podrazumeva, najpre, bezbednost medicinskog osoblja, a zatim i pacijenata. ZC Vranje ima odličnu saradnju sa Kliničkim centrom u Nišu”, istakao je dr Đorđević, napominjući da će rad biti unapređen, a operativni program u novom Hirurškom bloku proširen.

1 / 5 Foto: T.S.

Direktorka Zdravstvenog centra, dr Ljiljana Antić je napomenula da je Ministarstvo zdravlja raspisalo konkurs za specijalizacije i da je u Zdravstvenom centru u Vranju raspisan interni konkurs. Nakon zasedanja Stručnog saveta I bodovanja kandidata podeljeno je 11 specijalizacija.

“Sve to ide nakon dogovora sa Ministarstvom, jer znamo da nam veliki broj lekara specijalista za pet do sedam godina odlazi u penziju tako da smo se zbog novog Hirurškog bloka I potreba orjentisali na specijalizacije, tri iz hirurgije, dve iz ortopedije, dve specijalizacije urologije, jednu specijalizaciju ginekologije, dve interne medicine i jednu specijalizaciju neurologije.

Specijalizacije su dobili lekari koji već duže vreme rade u ZC Vranje, koji su svojim radom i angažovanjem zaslužili specijalizacije. Zaokružili smo tu priču sada očekujemo da Ministarstvo odobri i da ti ljudi krenu sa svojim specijalizacijama. Imamo 270 lekara po kadrovskom planu i nedostaje nam 11 lekara”, rekla je direktorka dr Ljiljana Antić.

(Kurir.rs/T. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track