Najnovije vesti

GRADONAČELNIK UŽICA DONEO ODLUKU: Raspust produžen za još 5 radnih dana zbog gripa
Foto: Profimedia

na osnovu predloga saveta za zdravstvo

GRADONAČELNIK UŽICA DONEO ODLUKU: Raspust produžen za još 5 radnih dana zbog gripa

Srbija

UŽICE - Odlukom gradonačelnika Užica Tihomira Petkovića, raspust u užičkim srednjim i osnovnim školama produžen je za još pet radnih dana.

Kako je u obrazloženju odluke navedeno, obrazovno-vaspitni rad u školama prekida se od 18. do 22. februara, kako bi se "u okolnostima prijavljene epidemije gripa sprečilo povećanje broja obolelh među decom, učenicima i zaposlenima u vaspitno-obrazovnim ustanovama".

Gradonačelnik Užica odluku je doneo na osnovu predloga Saveta za zdravstvo koji je konstatovao da se broj novoprimljenih pacijanata sa dijagnozom gripa u užičkoj Opštoj bolnici svakodnevno povećava, a povećan je broj pacijenata koji se javljaju u pedijatrijsku službu Doma zdravlja u Užicu.

U Opštoj bolnici u Užicu, jutros je na Infektivnom odeljenju bilo 58 pacijenata koji imaju simptome slične gripu, 6 pacijenta je smešteno na Centalnu intenzivnu negu, od kojih su četri životno ugožena.

I u opštini Čajetina zbog gripa produžen raspust

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović doneo je danas odluku da se zbog gripa školski raspust produži za još sedam dana.

-Prekida se obrazovno vaspitni rad u svim osnovnim školama ("Dimitrije Tucović", "Milivoje Borović", "Savoj Jovanović Sirogojno") i njihovim izdvojenim odeljenjima i Ugostiteljsko-turističkoj školi Čajetina, na teritoriji opštine Čajetina, u periodu od pet radnih dana od 18. do 22. febuara, zbog toga što je prijavljena epidemija gripa, a da bi se sprečilo povećanje broja obolelih među decom, učenicima i zaposlenima u obrazovno vaspitnim ustanovama - stoji u odluci predsednika opštine Čajetina.

(Kurir.rs/Z. Š.)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...