PASARELA TREBA DA PREKINE PRESKAKANJE ŠINA: Uskoro kraj muka za žitelje Lozničkog polja
Foto: Kurir/T.Ilić

rešenje problema

PASARELA TREBA DA PREKINE PRESKAKANJE ŠINA: Uskoro kraj muka za žitelje Lozničkog polja

Srbija -

LOZNICA – Zbog pruge Šabac-Loznica-Brasina koja prolazi kroz Loznicu meštani dela Lozničkog Polja godinama ukoliko žele najkraćim putem do grada moraju preskati koloseke u blizini železničke stanice. Taj ‘’sport’’ trebalo bi da postane prošlost jer na mestu gde najčešće prelaze šine treba da bude urađena pasarela koju građani odavno zahtevaju.

foto: Kurir/T.Ilić

To im je obećano poslednjeg dana avgusta prošle godine kada je zvanično za putnički železnički saobraćaj otvorena rekonstruisana pruga. Tada je Miroljub Jevtić, generalni direktor “Infrastrukture Železnice Srbije” rekao da su “definisani svi uslovi kako bi Loznica mogla da pristupi izgradnji pasarele”.

- Dok su prethodnih skoro deceniju i po ovuda išli samo teretnjaci saobraćaj i nije bio mnogo gust, ali otkako su ponovo krenuli putnički vozovi češće tutnje kompozicije tako da je pasarela i te kako potrebna. Ovo je mnogima najkraći put, nekih dvadesetak metara do autobuske stanice i grada, prečica koju koriste i stari i mladi, mnogo đaka ide tuda i potreban je bezbedan prelaz. Od ovoga mesta i levo i desno postoje dva pružna prelaza, ali je onima koji žive u ovom delu naselja tih nekoliko stotina metra previše pa prugu, tri koloseka, prelaze ovde – kaže jedan od meštana koji je preko šina uprtio i bicikl.

foto: Kurir/T.Ilić

U gradskoj upravi su potvrdili da u JP ‘’Loznica razvoj’’ rade na idejnom rešenju buduće pasarele za koju je u gradskoj kasi predviđen novac, ne precizirajući iznos.

Od “Železnica Srbije” je za pasarelu dobijena saglasnost, a ona bi trebalo da bude u upotrebi pre kraja godine. Pasarela će biti u blizini stare zgrade železničkog magacina, gde najčešće građani i prelaze šine.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track