NOSE SLAVU POMORAVLJA: Sportisti Svete Srbije sa Kosova i Metohije ređaju pobede (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

uČESTVUJE 400 mališana

NOSE SLAVU POMORAVLJA: Sportisti Svete Srbije sa Kosova i Metohije ređaju pobede (VIDEO)

Srbija -

Svakog vikenda, srećom ozarenih lica, timskom igrom i visokim ferplejem sportisti Svete Srbije se između skoro 200 malenih fudbalera trude da daju ovim događajima i svoj timski pečat i otkrivaju lepote druženja, deljenja zajedničkih momenata detinjstva i tajni bubamare

Mlađani sportisti Pravoslavnog sportskog društva "Sveta Srbija" iz Kosovsko-metohijskog Pomoravlja pod sigurnim pedagoškim staranjem trenera braće Cvetkovića Jovana, Petra i Miroslava, nadaleko pronose slavu svojih Pasjana i ponosno predstavljaju životne ideale Svete Srbije.

Pravoslavno sportsko udruženje ”Sveti Srb i ja” je upravo zahvaljujući ovakvoj posvećenosti svih koji su uključeni u razvoj njenog rada na Kosovu i Metohiji, uspela da očuva neprekidni trenažni proces i u predhodne četiri godine okupi preko 400 mališana koji su kroz fudbalsku i odbojkašku sekciju osvajali sportske veštine, očvrsli svoj junački karakter i u svakodnevnom životu praktikovali harmonično vaspitanje: duhovnost i sport.

O sportskom aspektu njihovog razvoja posvećeno brinu sportski pedagozi i nastavnici fizičke kulture Miroslav i Petar Cvetković, a o duhovnom sveštenik Jovan Cvetković.

foto: Sveta Srbija

Tako su ove godine posle učešća na sportskim igrama u Grčkoj, sportisti Svete Srbije i članovi fudbalske sekcije iz Pasjana ušli u takmičarsku Mini - Maksi ligu Gračanica-Štrpce gde učestvuju sa ekipama svojih vršnjaka godišta: 2007, 2008, 2009 i 2010-og.

Posle odigranih kola u Gračanici, Štrpcu-Brezovici, Plemetini, pripreme su za peto kolo koje će se odigrati u Klokotu.

Svakog vikenda, srećom ozarenih lica, timskom igrom i visokim ferplejem sportisti Svete Srbije se između skoro 200 malenih fudbalera trude da daju ovim događajima i svoj timski pečat i otkrivaju lepote druženja, deljenja zajedničkih momenata detinjstva i tajni bubamare.

Pored "Svete Srbije" u ligi učestvuju i fudbaslki timovi: Ugljare, Piksi-Šilovo, Mineralac-Klokot, Ropotovo, As-Plemetina, Gračanica i Brezovica.

Liga se nastavlja i kako stvari stoje velike su šanse da između ostalih i timovi Svete Srbije izbore plasman na završni deo turnira u našoj prestonici Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track