GAVRILO I AJREDINI RAZBILI MATIŠ: Gimnazijalci briljirali na Okružnom takmičenju iz matematike u Vranju!
Foto: T.S.

Ostvarili veliki uspeh

GAVRILO I AJREDINI RAZBILI MATIŠ: Gimnazijalci briljirali na Okružnom takmičenju iz matematike u Vranju!

Srbija -

VRANJE - Na okružnom takmičenju iz matematike koje je održano u Gimnaziji Bora Stanković u Vranju najbolje rezultate postigli su Gavrilo Milosavljević, učenik prvog razreda Gimnazije " Bora Stanković" koji je osvojio maksimalnih 100 poena, i učenik četvrtog razreda Gimnazije" Skenderbeg" u Preševu, Ajredini Arben koji je osvojio 90 poena.

Među nagrađenima su i učenici Aleksić Staša i Stošić Miloš sa 55 poena, Dimitrije Stoilković sa 50 poena, učenici Gimnazije "Bora Stanković", zatim Mihajlo Bencun 30 poena, učenik Medicinske škole i Jovan Dimitrijević sa 55 poena iz Tehničke škole "Nikola Tesla" u Surdulici.

Nakon okružnog takmičenja nagrađeni učenici idu na Državno takmičenje iz matematike.

Učenici su pokazali sjajne rezultate, ali ono što ih očekuje jeste veća konkurencija na nivou republike, ali uz sve pohvale za učenike koji su osvojili maksimalan broj poena. Učenike Gimnazije na takmičenje vodi mentor profesor Vesna Despotović i Tanja Stanojković, direktor škole Suzana Mišić Stanković.

„Ono što treba istaknuti je da dugi niz godina nije bilo učenika koji je osvojio maksimalni broj poena. Uspeh učenika Gavrila Milosavljevića koji pohađa nastavu u specijalizovanom IT odeljenju potvrđuje njegovu nadarenost“, kaže profesor Vesna Despotović.

(Kurir.rs/T. S./Foto: T. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja