SKORO CEO NIŠ JUTROS BIO BEZ STRUJE I GREJANJA ZBOG POŽARA: Plamen u trafostanici izazvao havariju, jedan radnik povređen dok je popravljao kvar
Foto: Južne vesti/B.R.

havarija

SKORO CEO NIŠ JUTROS BIO BEZ STRUJE I GREJANJA ZBOG POŽARA: Plamen u trafostanici izazvao havariju, jedan radnik povređen dok je popravljao kvar

Srbija -

Radnik Elektrodistribucije lakše se povredio dok je popravljao kvar na trafo-stanici na Matejevačkom putu, a kako je potvrđeno u niškom Kliničkom centru, reč je o lakoj povredi noge i pušten je na kućno lečenje. Struje opet ima u svim delovima Niša, kažu u Elektrodistribuciji, ali se kvar na trafo-stanici gde je izbio požar i dalje popravlja.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Prema nezvaničnim informacijama, radnik nije povređen u požaru na trafo-stanici na Matejevačkom putu, već je pored objekta upao u rupu i povredio se. Njega su lekari niškog Kliničkog zbrinuli, potvrdili su u ovoj ustanovi, pa pustili na kućno lečenje, navode Južne vesti.

Iz EPS-a su potvrdili da se incident dogodio i da je reč o radniku sektora Tehnički centar.

Očevici kažu da i dalje ima dima u samoj trafo-stanici i da to usporava radnike da poprave kvar. Ipak, u Elektrodistribuciji kažu da su uspeli da povežu sve delove Niša na mrežu i struje posle više od 7 sati ponovo ima.

Svi delovi su povezani, nije saniran kvar trebaće im za to vremena pošto je požar bio u pitanju - dodaju u dežurnoj službi EPS-a.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Printscreen

Podsetimo, požar je buknuo jutros oko 6 sati na najvećoj trafo stanici Niš 13, a zbog nestanka struje u nekim delovima grada nije bilo ni grejanja.

Bez struje bilo je ukupno 47. 000 korisnika u Nišu, 70 odsto njih oko jednog sata, a oko 30 odsto potrošaća na struju je čekalo do 14 sati.

(Kurir.rs/Južne vesti, J.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track