UBICA BROJILA I DALJE HARA LOZNICOM: Ustrelio 50 satova za čitanje struje, šteta milionska a niko ne može da mu uđe u trag (FOTO)
Foto: T.Ilić

misterija

UBICA BROJILA I DALJE HARA LOZNICOM: Ustrelio 50 satova za čitanje struje, šteta milionska a niko ne može da mu uđe u trag (FOTO)

Srbija -

Od prvog upucavanja brojila za merenje potrošene električne energije prošlo je više od mesec dana, ali još se uvek ne zna ko je misteriozni strelac ni kakav se motiv krije iza ovog nesvakidašnjeg slučaja.

Poslednje ’’streljanje’’ otkriveno je 20. februara u lozničkom naselju Klupci kada je pucano u šest brojila na izdvojenim mernim mestima i od tada strelac nije aktivan. Ovih dana je ED Loznica završila popisivanje potrošnje struje i tom prilikom nisu nađena nova ustreljena brojila na terenu, a ukupno ih je oko 65 hiljada u njenoj nadležnosti, na području Loznice, Malog Zvornika, Krupnja, Ljubovije, delova Šapca i Bajine Bašte.

foto: T.Ilić

U OJT nemaju novih informacija, a policija od prvog dana radi na rasvetljavanju ovog slučaja. Podsetimo, prva ustreljenja otkrivena su 5. i 6. februara kada su oba dana nađena po 22 upucana brojila na više lokacija u Loznici i Banji Koviljači.

Sa poslednjih šest ukupno je na meti bilo 50 oštećenih brojila, a pričinjena šteta je, kažu u ED Loznica, oko dva i po miliona dinara.

foto: T.Ilić

Lozničani kažu da je neko izgleda veoma ljut na ED Loznica, ili ceo EPS kada je imao vremena, strpljenja i municije da ustreli 50 brojila i to u naseljenim delovima pri čemu niko od građana nije ’’ništa ni čuo, ni video’’. Na licu mesta nađena su zrna metaka, a prilikom upucavanja u brojila potrošači nisu ostajali bez struje, već bi uređaj prestajao da meri potrošnju.

(Kurir.rs/T.Ilić/Foto: T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track