FUCA ZA SRBE: Humanitarni turnir za višečlane porodice na Кosovu i Metohiji (FOTO, VIDEO)
Foto: Sveta Srbija

humanitarna akcija

FUCA ZA SRBE: Humanitarni turnir za višečlane porodice na Кosovu i Metohiji (FOTO, VIDEO)

Srbija -

Za višedetne porodice sakupljeno 100.000 dinara

Na inicijativu Pravoslavnog sportskog udruženja “Sveti Srb i ja”, sportske akcije ”Trojka iz bloka” i humanitarne organizacije ”Srbi za Srbe” na Zvezdari je održan prvi humanitarni turnir u fudbalu pod nazivom “Fuca za Srbe”.

foto: Sveta Srbija

Ovom humanom pozivu odazvalo se ukupno 20 ekipa i priličan broj dobrotvora koji su kroz kotizacije i druge humanitarne priloge pomogli opstanak ugroženih višedetnih srpskih porodica sa Кosova i Metohije za koje je ovom prilikom sakupljeno 100.000 dinara.

Кao uvertira pred takmičarski deo turnira, odigrana je revijalna fudbalska utakmica dece sportista Pravoslavnog sportskog udruženja “Sveti Srb i ja” čime je ovaj značajan događaj i otvoren.

foto: Sveta Srbija

Posle toga počeo je takmičarski deo u kome je uzelo učešća preko 200 sportista.

Za to vreme pored fudbalskog terena ostali posetioci turnira su mogli da se pridruže ovoj humanitarnoj akciji i kroz igranje stonog fudbala i pikada i daju svoj prilog.

Tokom čitavog dana na zelenom terenu smenjivale su se ekipe i bravure sportskih čarobnjaka malog fudbala gde su se posebno istakli nekadašnji prvotimci Crvene zvezde: Dragan Bogavac, Dragan Mrđa, Dejan Milovanović, Milivoje Vitakić, Dejan Ilić, Marko Nikolić.

foto: Sveta Srbija

Na kraju ovog sportskog dana konačan raspored na tabeli je bio:

1. FК “Crvena zvezda”

2. FК “Srb”

3. FК “Zoran”

Pehare i medalje najboljima dodelili su predsednikPravoslavnog sportskog udruženja “Sveti Srb i ja” Dimitrije Stikić i predstavnici domaćina i inicijatora ovog predivnog humanitarnog turnira Aleksandar i Milena Relić

Sredstva koja su sakupljena biće dodeljena višedetnim porodicama na Кosovu i Metohiji preko humanitarne organizacije “Srbi za Srbe”.

1 / 22 Foto: Sveta Srbija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track