Ugalj na stovarištima skuplji za 10 odsto

Kruševac

Ugalj na stovarištima skuplji za 10 odsto

Srbija -
Za tonu najjeftinijeg uglja ove godine valja izdvojiti od 6.800 do 7.500 dinara

KRUŠEVAC - Ugalj na kruševačkim stovarištima skuplji je za 10 odsto, dok je cena ogrevnog drveta ostala na približno istom nivou u odnosu na prošlu godinu, rekao je Radoš Simić, vlasnik stovarišta Ferast.

Iako grejna sezona na plus 40 stepeni u Kruševcu izgleda daleko, većina Kruševljana je već polovinom juna obezbedila ogrev za predstojeću zimu, kaže Simić i dodaje da je prethodnih godina, za razliku od ove, najviše posla na stovarištima bilo u avgustu i septembru.

"Najviše se prodavao ugalj za široku potrošnju, sirova Kolubara, Kostolac, Banovići i Resavica, a svoje kupce imala je i sušena Kolubara", ističe Simić.

On dodaje da je cena uglja veća za 10 odsto i objašnjava da bi za tonu najjeftinijeg uglja ove godine valjalo izdvojiti od 6.800 do 7.500 dinara."Sušena Kolubara se prodaje po ceni od 12.500 dinara za tonu, dok su Banovići za 1.500 dinara skuplji. Drveni ugalj, sirovu Kolubaru i Kostolac bi trebalo kupiti pre početka grejne sezone jer je potrebno mesec dana da se osuši. Iako je cena niža u odnosu na sušenu Kolubaru, ova vrsta ogreva se odlično pokazala u praksi", kazao je Simić.Cena ogrevnog drveta ove godine veća je za oko 300 dinara po metru i iznosi oko 3.800 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track