NOVA PRAVILA ZA VLASNIKE PASA U GORNJEM MILANOVCU: Ko izbaci ljubimca na ulicu, moraće da plati kaznu
Foto: Zorana Jevtic

gradski problem

NOVA PRAVILA ZA VLASNIKE PASA U GORNJEM MILANOVCU: Ko izbaci ljubimca na ulicu, moraće da plati kaznu

Srbija -

Opština Gornji Milanovac podnosiće krivične prijave protiv vlasnika pasa koji napuste svoje pse i izbace ih na ulicu, odlučeno je danas na sednici Opštinskog veća.

Predsednk opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević rekao je na sednici da se na ulicama pojavljuju odrasli psi, koji nisu odrasli na ulici već su napušteni od svojih vlasnika i istakao da to predstvlja veliki problem.

"Mi ćemo u narednom periodu podnositi krivične prijave protiv svakoga ko bude vlasničkog psa pustio na ulicu. I sam zakon propisuje obavezu čipovanja pasa, tako da ćemo zajedno sa inspekcijskim službama i drugim državnim organima naći način kako da pronadjemo vlasnike", rekao je Kovačević na sednici Opštinskog veća.

On je dodao da je opština za dva meseca izdvojila oko 330.000 dinara za naknadu štete nastale od ujeda i napada pasa lutalica, što je prema njegovoj oceni veliki novac za opštinski budžet.

Opština Gornji Milanovac saradjuje sa lokalnom samoupravom Čačka čija gradska služba "Zoohigijena" obavlja zbrinjavanje pasa lutalica sa teritorije Gornjeg Milanovca.

Čačak je pre dve godine otvorio prihvatilište za nezbrinute životinje, koje se finansira iz gradskog budžeta.

(Kurir.rs/Beta/Foto ilustracija: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track