POČELI DANI SEĆANJA: Otvorena izložba o NATO bombardovanju železnice u Kraljevu
Foto: Kurir/J.S.

godišnjica

POČELI DANI SEĆANJA: Otvorena izložba o NATO bombardovanju železnice u Kraljevu

Srbija -

Otvaranjem izložbe o NATO bombardovanju železničkih objekata i komunikacija u kraljevačkom kraju, autora Milana Matijevića, u Kraljevu su otpočeli „Dani sećanja na branioce otadžbine u ratovima od 1990. do 1999. godine“.

- Od danas počinjemo da obeležavamo 20 godina od NATO agresije, tokom koje ni železnička infrastruktura grada, koji je nekada bio veliki železnički čvor, nije bila pošteđena naletima i bombardovanjem od strane NATO avijacije, kaže Milan Matijević, vrsni hroničar grada na Ibru.

Tokom nedelje, ovdašnjoj javnosti biće predstavljena i monografija „Kraljevo na putevima istorije“ (Spomen – knjiga poginulim u ratovima 1990 - 1999.), autora generala Milisava Sekulića, kao i knjiga „Spomenica poginulih u ratovima 1991 - 2000. godine s područja Kraljeva“, autora dr Koste Nikolića i dr Miloša Timotijevića.

„Dani sećanja“ u Kraljevu, kako je planirano, završiće se u nedelju, 24. marta, akademijom pod nazivom „Nismo zaboravili“ i služenjem parastosa pogunulima ispred Spomenika braniocima otadžbine, na Trgu Jovana Sarića.

(Kurir.rs/J. S.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track