NASILJE U BEOGRADU JE NAPAD NA DRŽAVU! Predsednik GO SNS u Vranju poručio: Spremni smo uvek da budemo podrška Aleksandru Vučiću!
Foto: T.S.

naprednjaci jedinstveni

NASILJE U BEOGRADU JE NAPAD NA DRŽAVU! Predsednik GO SNS u Vranju poručio: Spremni smo uvek da budemo podrška Aleksandru Vučiću!

Srbija -

Slaviša Bulatović predsednik GO SNS u Vranju u ponedeljak je na konferenciji za novinare rekao da je odbor u Vranju uvek spreman da bude podrška predsedniku Vučiću i da je ono što se u subotu i u nedelju dogodilo u Beogradu napad na državu.

“Kao narodni poslanik imam apsolutnu slobodu da kažem da je dolaskom Aleksandra Vučića na čelo Vlade 2014. a potom i na čelo države da se u Srbiji dešavaju stvari koje oni koji su bili pre njega nisu ni pomišljali da treba da se urade. 2014. imali smo u kampanji sastanak sa predsednikom Vučićem kada je obećao da država mora i da će promeniti odnos prema jugu, Pčinjskom okrugu i Vranju. Mislim da građani vrlo dobro znaju o čemu govorim, jer je činjenica da se i u Pčinjskom okrugu i u Vranju danas realizuju brojni projekti. O prisustvu države na jugu i o podršci države privredi juga najbolje govori to što se proizvodnja odvija u „Simpu“ i „Jumku“ i podsetio bih na obećanje predsednika da nas očekuje dolazak još jednog investitora. Kad smo kod dolaska novih investitora izgleda da to nekome u ovoj državi neodgovara pa pokušavaju na sve načine da Srbiju prikažu kao zemlju u kojoj su protesti i rušenje ustavnog poretka i rušenje svega onoga što gradimo proteklih godina", kaže on i dodaje:

Ako se neko već odlučio da dođe i da investira uposli nove radnike verovatno kad vidi one scene juče i preksinoć da će možda dobro da razmisli. Treba da imamo apsolutno poverenje u našeg predsednika. Ono što on radi u ovom trenutku nema alternativu svidelo se to nekome ili ne. Naravno da je situacija u državi teška i svi znamo da je bila teža pre dolaska SNS na vlast sa koalicionim partnerima. Ne sećam se da smo mi nekad u Srbiji živeli kao u Švajcarskoj ali je sigurno da ako neko može da donese Srbiji brži napredak i razvoj i stabilniju političku situaciju mora da bude mnogo bolji od Aleksandra Vučića. Mora da ubedi građane ne nasiljem, ne upadom u zgradu RTS maskiran sa fantomkama noseći u rukama motornu testeru tako što će da maltretira vaše kolege. Znam da među vama ima onih koji to podržavaju kao možda jedan vid političke borbe, ali znam da pristojna Srbija to osuđuje. Promene na bolje u ovoj državi ne može da donese siledžija i fašista Boško Obradović."

foto: T.S.

On je podsetio da je Boško Obradović tukao ženu u RIK i preko balkona ušao u Narodnu skupštinu, koji je tukao novinarku ispred zgrade televizije Pink, napao svog kolegu Aleksandra Martinovića na sednici Administrativnog odbora i napao predsednicu Skupštine gospođu Maju Gojković koji je juče komandovao siledžijama iz njegovog pokreta okupljenim oko njega da razbiju staklo i zgaze policiju, nečijeg sina brata, oca.

"Ne zna se ko je od koga gori. O Draganu Đilasu znamo da je od svih nas opljačkao 500 miliona . On je danas u problem, jer ne može da prodaje sekunde na televiziji verovatno je zato upao u zgradu RTS. Pored njih je bio Jeremić koji je morao da opravda sedam miliona evra koje je dobio od svojih sponzora pa je juče sa satom od 50.000 evra komandovao I tražio da predsednik do Uskrsa podnese ostavku, ali što bi naš predsednik rekao “nema ništa od toga”, kazao je Bulatović. .

On se zahvalio svim članovima GO SNS u Vranju i članovima stranke na podršci koju su juče poslali predsedniku Vučiću.

“Ljudi su zabrinuti za situaciju u državi kao svi normalni pristojni građani jer je nažalost juče iz Srbije poslata jedna ružna slika gde smo pokazali da ima i takvih sugrađana kojima neodgovara da Srbija bude pristojna i uređena”, zaključio je on.

Gradonačelnik Slobodan Milenković naglasio je da Srbija bila pred bankrotom 2012 ali merama fiskalne konsolidacije ekonomsko stanje u državi je znatno bolje Govoreći o projektioma koji su realizovani I koji treba da se realizuju da je vrednost tih projekata oko 30 miliona evra

“Najznačajniji projekat koji je počeo da se realizuje je izgradnja kolektora I fabrike za prečišćavanje otpadnih voda u iznosu od 14, 2 miliona evra. Možda već do kraja leta će biti potpisan ugovor sa Kancelarijom za upravljanjem javnim ulaganjima za rekonstrukciju starog dela bolnice u vrednosti od 6,2 miliona evra” rekao je Milenković. On je podsetio i na završetak izgradnje Hirurškog bloka, izgradnju Obilaznice u Industrijskoj zoni koja je pri kraju, izgradnju stanova za pripadnike snaga bezbednosti, kao i na projekat za rekonstrukciju ulice Bore Stankovića u Vranju i izgradnju Regionalnog centra za vanredne situacije i druge”Ono što je najznačajnije da je u Vranju krenula izgradnja stanova za pripadnike službe bezbednosti vrednost investicije je oko šest miliona evra. Dobili smo sredstva od države u iznosu od 170 miliona dinara za završetak izgradnje Pozorišta “Bora Stanković”, ali će istvovremeno pored pozorišta tu biti I bioskop sa najsavremenijim prjektorom I filmskim platnom ”, istakao je Milenković.

foto: T.S.

Potpredsednik vranjskih naprednjaka i direktor Elektrodistribucije Vranje Goran Nikolić je, kao potvrdu prisustva države preko resornih ministarstava na jugu Srbije preko republičkih institucija, istakao završetak auto-puta Koridora 10.

“U skopu stvaranja preduslova za otvaranje auto-puta jeste projekat koji realizujemo preko države kao finansijera, u pitanju izgradnju trafo stanice u Mominom kamenu sa svim pratećom infrastrukturom, kablovski vod vrednim preko 500 miliona dinara. Investija koja će biti realizovana do kraja aprila. Stvaraju se uslovi da opština Vladičin Han I građani ubuduće nemaju nikakvih problema, jer se na ovaj način obezbeđuje trostruko napajanje opštine Vladičin Han” rekao je Nikolić.

Kurir.rs/T.S./Foto: T.S

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track