ZASADILI 30 SADNICA: Akcija osnovaca oduševila Prokupčane
Foto: Kurir/B.R.

učestvovalo i javno komunalno

ZASADILI 30 SADNICA: Akcija osnovaca oduševila Prokupčane

Srbija -

PROKUPLJE - Za zdraviju okolinu i buđenje ekološke svesti pre svega mladih sprovedena je akcija sadnje drveća u dve osnovne škole.

Akciju je sprovelo Javno komunalno preduzeće koje je iz svog Rasadnika obezbedilo sadnice i sa učenicima posadilo drveće. Tako je preduzeće poklonilo Osnovnoj školi „9. oktobar“ u Prokuplju 30 sadnica katalpe, jasena, javora, bresta i brekinje za uređenje školskog dvorišta.

Akciju sadnje su sproveli radnici škole sa učenicima.

"Stigla nam je i molba Osnovne škole „Toplički heroji“ iz Žitorađe da im poklonimo sadnice. Dali smo 20 sadnica lišćara, odnosno javora i bresta. On će biti zasađene u isturenim odeljenjima ove škole, a kako nam je rekao direktor škole Goran Stanojević, ideja je da svaka naredna generacija posadi bar po jedno drvo u svom školskom dvorištu", kazao je zamenik direktora JKP „Hammeum“ Bratislav Dunjić.

Prethodno je ovo preduzeće poklonilo 30 sadnica stanovnicima Mostarske ulice u Prokuplju koji su želeli da ulicu obogate zelenilom.

Kako kažu u ovom preduzeću i svi ostali koji žele da se drveće nađe u njihovom okruženju na javnim površinama mogu da im se obrate, a cilj je da svi zajedno učine korak ka obogaćivanju prostora drvećem i zelenilom.

(Kurir.rs/B.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track