Najnovije vesti

TAKMIČENJE 150 UČENIKA: Mladi vranjski inovatori prezentovali svoje biznis planove
Foto: Kurir/T.S.

Takmičarski dani mladih inovatora i preduzetnika

TAKMIČENJE 150 UČENIKA: Mladi vranjski inovatori prezentovali svoje biznis planove

Srbija

VRANJE - U okviru manifestacije "Takmičarski dani mladih inovatora i preduzetnika" u Vranju je održano nadmetanje 150 učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije Pčinjskog okruga i opštine Medveđa u prezentovanju biznis planova.

 

Učenici su imali jedinstvenu priliku da iskažu svoje poslovne ideje i budu korak bliži njenoj realizaciji.

 

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenkovićotvorio je manifestaciju u Domu vojske. "Okupili smo se danas da jedni druge saslušamo, da ponešto novo naučimo i na najbolji način primenimo stečeno znanje iz školskih klupa. Znanje predstavlja najveći kapital kome teži svako društvo. Učenjem razvijamo sopstveni potencijal, a nova saznanja pomažu nam da se lakše orjentišemo na profesionalnom i ličnom planu. Vaša inovativnost proističe iz vašeg znanja i upravo je ona najbolji putokaz za bolju budućnost. Vreme u kome živimo je digitalno doba, vreme tehnološkog razvoja i što više unapređujemo preduzetništvo, sve više jačamo našu ekonomiju, našu zemlju.

 

Lokalna samouprava aktivno radi na osposobljavanju mladih u primeni stečenog znanja. Uvođenje dualnog obrazovanja sa novim profilima i usvajanje strateških dokumenata kao što je ,,Plan razvoja kreativnih industrija u Vranju“, samo su neke od mera kojima stvaramo dodatni prostor za rad mladih i talentovanih. Vaše ideje, bile one nagrađene ili ne, svakako će biti od velikog značaja za vaš dalji rad na obrazovanju, za iskustvo u obostranu korist, vama i svima nama”, rekao je gradonačelnik. Đaci raspoređeni u 33 tima, na ovom nadmetanju prezentovali su svoje ideje i predloge u kreiranju biznis planova pripremanih u prethodna dva dana.

 

foto: Kurir/T.S.

Gradska većnica Zorica Jović je rekla da je veliki odziv škola i dece koja su bila izuzetno zainteresovana, što nije ni čudo s obzirom da su oni veoma kreativni, tako da su utisci veoma pozitivni.

 

Predsednik Saveza pronalazača Srbije Slobodan Bata Simić zahvalio se gradskom rukovodstvu na svesrdnoj podršci u organizovanju ovog događaja.Najboljima na ovom nadmetanju nakon takmičarskog dela podeljene su plakete ,,Mihajlo Pupin“.

 

Prvo mesto pripalo je OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj“ iz Vranja, na drugom mestu su srednja škola ,,Milutin Bojić“ iz Trgovišta i OŠ ,,Sveti Sava“ iz Vladičinog Hana, dok su treća mesta osvojile srednja Tehnička škola iz Medveđe i OŠ ,,Dragomir Trajković“ iz Bujanovca.

 

foto: Kurir/T.S.

Individualne nagrade pripale su Nataliji Dimitrov iz Vranja i Luki Mitroviću iz Bujanovca.

 

Dodeljene su zahvalnice gradonačelniku Vranja, predsednicima opština Trgovište, Vladičin Han, Medveđa, vladiki Pahomiju, gradskoj većnici Zorici Jović, direktorki Doma učenika Maji Ristić, šefici kabineta gradonačelnika Sanji Zlatković i ostalim zaslužnim pojedincima koji su pomogli u realizaciji ove manifestacije. Na takmičenju koje je organizovao Savez pronalazača Srbije uz podršku grada Vranja priređen je i kulturno umetnički program.

 

(Kurir.rs/T.S.)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...