KAKAV OBRT! NIŠLIJA SE HVALIO DA JE VRATIO 50.000 EVRA A DOBIO SAMO ZAGRLJAJ, A ONDA JE ISPLIVALA ISTINA! Kolege ga prijavile policiji, tamo priznao SVE!
Foto: Printscreen prva

NEOČEKIVANO

KAKAV OBRT! NIŠLIJA SE HVALIO DA JE VRATIO 50.000 EVRA A DOBIO SAMO ZAGRLJAJ, A ONDA JE ISPLIVALA ISTINA! Kolege ga prijavile policiji, tamo priznao SVE!

Srbija -

Čitava Srbija, ali i region brujao je o Nišliji A. M., koji je, kako se danima pisalo u novinama i govorilo na televiziji, krajem februara pronašao 50.000 evra i vratio ih vlasnici, međutim, priča je dobila neočekivani obrt!

Naime, tada je objavljeno da je ovaj pošteni Nišlija novac pronašao u torbici koju je jedna sugrađnka zaboravila na krovu njegovog automobila.

Međutim, ovog Nišliju (35) prijavile su njegove kolege, posle čega ga je policija pozvala na informativni razgovor i već na prvom saslušanju on je priznao da krajem februara nije pronašao nikakav novac, piše Politika. Izjavio je da je „26. februara na parkingu slučajno na travnjaku pronašao kožni novčanik u kojem nije bilo ni novca, niti bilo kakvih dokumenata i papira”.

Prema našim saznanjima, na istom saslušanju A. M. je izjavio da se „tog dana setio da mu je ovo već drugi put kako na istom parkingu pronalazi novčanike, zbog čega je odlučio da pozove jednog niškog novinara kojeg poznaje i da mu sve ispriča”.

Dalje je u policiji rekao kako je „tom novinaru ispričao da je 2018. godine, nekoliko dana pre Uskrsa, dok je bio na pauzi, na krovu svog automobila pronašao platnenu torbicu”.

Međutim, ovaj pronalazak nije prijavio nikome, pa ni policiji. Inače, direktor jednog državnog preduzeća, u kome je zaposlen, je posle ove priče o poštenom činu odlučio da mu da ugovor na dve godine.

foto: M.S.

Podsetimo, A.M. je 26. febraura ispričao kako je pronašao novčanik na svom automobilu, punu štosova od po 500 evra, po njegovoj odokativnoj proceni bilo je oko 50.000 evra. Takođe, u torbi je bio i telefon koji je zazvonio i sa druge strane začuo uplašenu Nišlijku, kojoj je odmah vratio novac.

- Javim se ja, a ženski glas preklinje da joj vratim novac i pita gde se nalazim. Kažem joj ja, misleći da ću duže da je čekam. Ma kakvi, nije prošlo nekoliko trenutaka kada je došla, rekla mi ime i počela je da me grli, ljubi... Objasnila je da je to novac od nasledstva koji bi trebalo da se deli na nekoliko delova. Valjda od nekog prodatog stana, kuće, ne znam. Da sam joj, kako je rekla, spasio život. Okrenula se i otišla, a ja sam ostao šokiran - objašnjava Aleksandar.

Kako je tada dodao, od nagrade nije dobio ništa, osim jednog zagrljaja.

- Ne kažem da mi ovom trenutku ne bi pomoglo, ali ne. Ne, nisam uzeo, imam troje male dece i Boga se jedino bojim. Posle svega razmišljam se o toj ženi koja nema više od 50 godina. Mislim da joj se srušio život kada je uvidela da je ostala bez one torbice pa ako sam uradio dobro delo, neka onaj odozgo nagradi - dodao je tada Nišlija.

(Kurir.rs/Politika)

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track