MANJE KAMIONA U CENTRU PIROTA: Otvorena nova saobraćajnica
Foto: Vladimir Šporčić

manje buke i zagađenja

MANJE KAMIONA U CENTRU PIROTA: Otvorena nova saobraćajnica

Srbija -

PIROT - U Pirotu je danas pušten za saobraćaj još jedan putni pravac, a u pitanju je nekomercijalni put koji povezuje industrijsku zonu, putnu petlju Pirot "Zapad" i proteže se sve do ulaska u taj grad u dužini od 2,7 kilometara.

Reč je o deonici puta dužine 2.750 metara, koja ide uz trasu Koridora 10, prolazeci i pored pirotske fabrike guma "Tigar tajers".

Prema rečima direktor Sektora za izgradnju "Koridora Srbije" Aleksandra Senića, vrednost radova na danas otvorenoj deonici je oko dva miliona evra.

"Put je sastavni deo ugovora Staničenje - Pirot. Celokupna vrednost te deonice je 75 miliona evra dok je vrednost ovog puta koji je danas otvoren oko dva miliona evra", navodi Senić.

Na celoj deonici autoputa kao i ovoj nekomercijalnoj, izgrađeno je ukupno 22 mosta, korito reke Nišave je regulisano u dužini od oko četiri kilometara, urađeno je kompletno osvetljenje duž puta, dok su u toku radovi na opremanju obližnjih tunela Sopot i Sarlah.

Klizište u zoni tunela Sarlah, koji se nalazi odmah do deonice koja je danas puštena za saobraćaj, u potpunosti je sanirano, kaže Senić.

"Trenutno se radi elektromašinsko opremanje tunela. Desna cev će biti puštena u saobraćaj za oko nedelju dana. Zatim će se radovi odvijati u levoj cevi, a kompletni završetak opremanja tunela Sarlah će biti gotov deset dana pre roka, oko 15 aprila", poručuje Senić.

Kompletni radovi prema Dimitrovgradu, kaže, u oba pravca, trebalo bi da budu otvoreni oko 15. aprila.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track