SVAKA ČAST: Nebojša je PRONAŠAO NOVČANIK sa 1.000$ i bez razmišljanja ga vratio vlasniku
Foto: T.S.

SVAKA ČAST: Nebojša je PRONAŠAO NOVČANIK sa 1.000$ i bez razmišljanja ga vratio vlasniku

Srbija -

Policajac pronašao novčanik sa hiljadu dolara i vratio ga vlasniku Nebojša Stanojković (41), oficir odeljenja policije u PU Vranje u ponedeljak je u hodniku zgrade PU ispred kancelerije gde se izdaju pasoši i lične karte pronašao novčanik sa kompletnom ličnom dokumentacijom i hiljadu dolara i vratio ga vlasniku.

Bila je velika gužva i mnogo ljudi je čekalo u hodniku policijske stanice, a Nebojša je na fotelji gde obično sede stranke, ugledao novčanik.

“U hodniku ispred kancelarije gde se izdaju pasoši i lične karte na fotelji gledao sam novčanik crne boje. Uzeo sam pitao sam prisutne, da neko od njih nije izgubio taj novčanik, međutim niko se nije javio, niko nije rekao da je novčanik njegov. U kancelariji gde se izdaju pasoši I lične karte pitao sam kolegenice i prisutne unutra da li ga neko od njih nije izgubio, niko se nije javio. Otvorio sam novčanik izvadio ličnu kartu, video ime i prezime lica, otišao sam do dežurne službe i predao kolegama novčanik”, navodi Nebojša

Sa kolegama je otvorio novčanik, pored lične dokumentacije u njemu je bilo i 1.000 američkih dolara.

“Kada smo ga otvoril da vidimo šta ima unutra osim lične karte raznih kartica banaka i zdravstvene knjižice, vozačke dozvole, jednostavno unutra je bila sva dokumentacija, ali i 1.000 američkih dolara. Posle nekog vremena, dvadesetak minuta došao je vlasnik i predali smo mu novčanik.

foto: T.S.

Zahvalio se prebrojao novac, video da ništa ne nedostaje”, priča Stanojković i dodaje: “To je moja dužnost. Smatram da bi svaki policijski službenik isto to uradio kako sam i ja postupio, i da je to dužnost jednostavno svakog građanina da tako postupi, a ne samo policijskog službenika”, zaključuje Stanojković.

Stanojković je iz Vranja i od 2003. radi u policiji.

Pripadnici PU Vranje su pokazali u nekoliko navrata u poslednjih godinu dana da su na visini zadatka. Nagip Salihu i Jeton Redžepi, policajci zaposleni u policijskoj stanici u Preševu pre nepuna dva meseca spasili su dvadesetogodišnju devojku koja je pokušala sebi da oduzme život, a u novembru prošle godine policajac Saša Zdravković (46) pronašao je novčanik u kome se je osim ličnih dokumenata nalazilo 1.250 dinara, 300 evra i donor kartica vlasnice. Novčanik je vratio vlasnici. Ovakvi slučajevi samo su potvrda odgovornosti i predanosti poslu policajaca i njihove brige o meštanima na području policijske stanice u kojoj su zaposleni.

(Kurir.rs/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track