"DORUČAK KOD TIFANIJA" U GERONTOLOŠKOM U SUBOTICI: Stanarke Doma izradile kolekciju holivudskog prstenja za izložbu!
Foto: Subotica.com

"DORUČAK KOD TIFANIJA" U GERONTOLOŠKOM U SUBOTICI: Stanarke Doma izradile kolekciju holivudskog prstenja za izložbu!

Srbija -

SUBOTICA - U Gerontološkom centru u Subotici, Domu za stare sa najboljim uslovima za korisnike u Srbiji, vodi se briga ne samo o zdravstvenim uslugama za stanare, nego se motivišu da neguju zdravlje druženjem i radnim terapijama.

U Centru postoje i radionice i bogata biblioteka. Stanarke Doma „Dudova šuma” su sada na „radno okupacionoj terapiji” izradile u radionici kolekciju nakita, prstenja, za koje ih je inspirisao film sa Odri Hepbern „Doručak kod Tifanija i zlatno doba Holivuda.

foto: Subotica.com

Radovi su prikazani na zložbi, otvorio je dr Nenad Ivanišević, direktor te ustanove, a postavljena je u kafiću tog Gerontološkog doma, koji je uređen kao moderni bistro, gde stanari Doma svakodnevno dođu na kafu, kolač, ili da pročitaju novine i druže se. Godinama je uhodana takva praksa, a stanari pamte da im je i beogradska filharmonija gostovala, u velikoj sali Doma.

„Izložba je nastala u radionici Gerontološkog, a naše stanarke su izradile prstenje u stilu zlatnog doba Holivuda i predstavile ga na svojim rukama. Odabrale su temu ovog filma, jer nosi humanu poruku, da valja pomoći drugom i pokazati ljubav”, rekao je Ivanišević.

foto: Subotica.com

Slušala se i muzika iz filma „Doručak kod Tifanija“, a stanarke Gerontološkog Klara Jegić, Biserka Gabrić, Manda Marki, Terezija Majlat i Biserka Šel, ponosno su pokazale modele prstenja koje su izradile u radionici. „Kako stariš, shvatićeš da imaš dve ruke. Jednu za pomoć sebi, a drugu da pomogneš drugima” poručila je Odri u tom filmu, a one na izložbi.

Objasnile su da su nakit radile od imitacija materijala, gorskog kristala, rubina, rozenkvarca, akvamarina, pa svaki prsten ima i svoj zanimljiv istorijat. „Za nas je ovo radno okupaciona terapija, ali i zabava, jer svaki

prsten smo izradile sa radošću i dušom”, kažu stanarke, koje su se ovom prilikom oprobale i u ulozi manekenki.

(Kurir.rs/N.H. foto: Subotica.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track