APLAUZ KAO GROM: Vranjski gimnazijalci oduševili! Predstavom sakupljali novac za lekove nekadašnjoj učenici Gimnazije (FOTO)
Foto: T.S

Pokazali humanost i svestranost

APLAUZ KAO GROM: Vranjski gimnazijalci oduševili! Predstavom sakupljali novac za lekove nekadašnjoj učenici Gimnazije (FOTO)

Srbija -

VRANJE - Vranjska publika nagradila je dugotrajnim aplauzom učenike Gimnazije “Bora Stanković” koji su u ponedeljak izveli prvu reprizu komada “Pozorište u palanci”, po tekstu Radoslava Zlatana Dorića u adaptaciji profesorke književnosti Nele Dimitrijević koja vodi Dramsku sekciju u ovoj školi.

1 / 9 Foto: T.S

Humanitarno izvođenje predstave “Pozorište u palanci” organizovali su “Interakt klub” i Dramska sekcija Gimnazije “Bora Stanković”. Gimnazijalci su prvu reprizu ovogodišnje školske predstave čija je premijera bila u martu izveli na sceni u prepunoj Svečanoj sali škole. Vranjska publika pokazala je veliko interesovanje za premijeru, ali i prvu reprizu komada “Pozorište u palanci”.

foto: T.S

Posebna energija je vladala tokom izvođenja komada, a glumci na sceni bili su prepuni entuzijazma. Cene ulaznice za đake je 100, za odrasle 200 dinara. S obzirom da je reč o izvođenju predstave u humanitarne svrhe moglo se donirati i više. Sav prihod namenjen je za hitnu kupovinu lekova za osobu čija je ćerka do prošle godine bila đak Gimnazije u Vranju.

foto: T.S

Gimnazijalci su povodom Svetskog dana autizma prikupili i slatkiše i školski pribor. Uručiće ih u utorak 2. aprila 2019. godine u 11 sati Udruženju ''Govori glasno'', na šetalištu u centru grada.

(Kurir.rs/T. S./Foto: T. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track