Najnovije vesti

MISTERIOZNI UBICA BROJILA OPET NAPAO U LOZNICI: Upucao i sedamdeseto brojilo, policija ga bezuspešno juri već dva meseca (FOTO)
Foto: T.Ilić

MISTERIJA

MISTERIOZNI UBICA BROJILA OPET NAPAO U LOZNICI: Upucao i sedamdeseto brojilo, policija ga bezuspešno juri već dva meseca (FOTO)

Srbija

Ko i zbog čega "strelja" brojila za merenje potrošene električne energije po lozničkom kraju još uvek nije otkriveno, ali jeste da je posle popisa potrošnje, završenog juče, ustreljeno još jedno u naselju Trbušnica i ono je 70. od početka ovog nesvakidašnjeg slučaja. Ovo je bilo na stubu u dvorištu, nekoliko metara od kuće, a neobično je da se na istom mestu nalazi još jedno koje nije oštećeno.

Kakav motiv vodi onoga ko to radi još nije otkriveno, a policija dva meseca pokušava da utvrdi ko je tajanstveni strelac. Većina upucavanja počinjena je u naseljenim ulicama, ali niko ništa nije video niti je neko čuo zvuk pucnja što navodi na zaključak da strelac, najverovatnije, koristi prigušivač.

Zvaničnih informacija nema ni iz ED Loznica koja je promenila oštećena brojila, a do sada je pričinjena šteta od oko tri i po miliona dinara. Prema ranijim, nezvaničnim informacijama u ataku na brojila korišćeno je vatreno oružje i na nekoliko mesta nađena su zrna metaka, a onome ko to čini izgleda ne nedostaje municije jer je do sada minimalno ispalio 70 hitaca.

Podsetimo, prva ustreljenja otkrivena su 5. i 6. februara kada su oba dana nađena po 22 upucana brojila na više lokacija u Loznici i Banji Koviljači, krajem februara još šest u Klupcima, onda je između dva očitavanja potrošnje na isti način namerno oštećeno još 19 brojilo i to, kako saznajemo, sve u rejonu Trbušnice. Sa poslednjim, otkrivenim ove sedmice ukupno ih je 70 i pitanje je hoće li to biti konačan broj.

Upućeni u slučaj kažu da je problem što strelac menja mesta delovanja, to čini bez nekog reda i što za sada nije nađen motiv zbog čega bi se neko time bavio, ugrožavao imovinu EPS-a, ali i bezbednost građana jer se sve uglavnom dešava u blizini kuća.

(Kurir.rs/T.Ilić/Foto: T.Ilić)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...