SABORNO U BUBLIOTEKU: U Kliničkom centru Kragujevac najavili tradicionalnu akciju dobrovoljnog davanja krvi
Foto: Kurir

peti put

SABORNO U BUBLIOTEKU: U Kliničkom centru Kragujevac najavili tradicionalnu akciju dobrovoljnog davanja krvi

Srbija -

Tradicionalna akcija davanja krvi u kultnom šumadijskom restoranu "Biblioteka kod Milutina" ove godine održava se 16.maja

To je najavljeno u Kliničkom centru "Kragujevac", na konferenciji za novinare kojoj je između ostalih prisustvovao i direktor prof dr Predrag Sazdanović.

foto: Kurir

-Ova tradicionalna akcija koja se ove godine održava po peti put. U proseku obezbedi se četvorodnevne potrebe "Kliničkog centra Kragujevac" koji pokriva teritoriju gde živi dva miliona ljudi, što govori o njenom značaju- rekao Dejan Andrijević, direktor Centra za transfuziju KC.

Inače, ovu manifestaciju koju podržava Vlada Srbije, Skupština grada Kragujevca i mnoge druge institucije inicirao je glumačka legenda Petar Božović.

foto: Kurir

-Akciju su do sada podržali ministarka Slavica Đukić Dejanović, košarkaš Dejan Tomašević, Gale Kerber, voditelji Žika Šarenica i Mašan Lekić i mnoge druge poznate ličnosti. I ove godine ovo će biti saborna i narodna akcija. Lovački savez Srbije priprema gulaš, Ribolovački savez riblju čorbu, a za sve davaoce na meniju će tradicionalno biti pečeni vo-rekao je Stavro Rašković koji je sa majkom i bratom vlasnik kultne kragujevačke kafane.

foto: Kurir

Uskoro Zavod za transfuziju krvi u Kragujevcu

-Klinički centar "Kragujevac" uskoro dobija Zavod za transfuziju krvi. To će biti četvrti zavod u Srbiji posle Beograda, Novog Sada i Niša. Zato je između ostalog značajno da se ova tradicionalna manifestacija u "Biblioteci kod Milutina" podrži jer karakteristična je po tome što zbog opuštene atmosfere mnogi ljudi po prvi put daju krv u dobrovoljne svrhe-rekao prof dr Predrag Sazdanović, direktoe Kliničkog centra "Kragujevac".

foto: Kurir

(Kurir.rs/D.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track