Najnovije vesti

POKRAJINSKA VLADA: Intenzivirana saradnja AP Vojvodine sa francuskim regijama
Foto: Pokrajinska vlada

POKRAJINSKA VLADA: Intenzivirana saradnja AP Vojvodine sa francuskim regijama

Srbija

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obratio se danas, na Poslovnom forumu s Francuskom, u Privrednoj komori Vojvodine, istakavši da je ovaj forum prilika za veoma konkretne razgovore, kako bi se postojeća saradnja intenzivirala i proširila.

- Mi smo uspostavili prijateljske veze i poslovnu saradnju, ali još uvek postoji ogroman potencijal za proširenje te saradnje, koju treba da konkretizujemo povezivanjem preko privrednih komora i privrednika, kako bismo bili u potpunosti zadovoljni.

-S obzirom na dosadašnja pozitivna iskustva, snagu francuske privrede i pre svega, na naše veoma dobre privredne potencijale, očekujem da se mnogi dogovori na ovom Forumu konkretizuju i uobliče, na obostranu korist - izjavio je predsednik Mirović.

- Kroz konkretne razgovore želimo da trasiramo put buduće saradnje privrednika - ocenio je predsednik Mirović.

Današnji forum rezultat je inicijative Pokrajinske vlade i Privredne komore Vojvodine sa Privrednom komorom Val d’ Oaz, izjavio je predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević.

-Cilj nam je da unapredimo poslovni ambijent i utičemo na promociju investicionih i izvoznih potencijala AP Vojvodine i Republike Srbije - istakao je Vučurević.

Cilj naše posete AP Vojvodini je unapređenje ekonomske saradnje kroz povećanje trgovinske razmene, pronalaženje novih poslovnih partnera, i informisanje privrednika o mogućnostima saradnje, kazao je predsednik Privredne komore Val d'Oaz Pijer Kišli.

Na poslovnom forumu u Privrednoj komori Vojvodine prisustvovali su i predstavnici Privredne komore Val d' Oaz, Razvojne agencije Val d' Oaz i francuski privrednici.

D.G.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...