PSI LUTALICE ZAKLALI 19 JAGNJADI! Horor u selu kod Valjeva! ČUO SAM LAVEŽ, A ONDA ZATEKAO STRAVIČAN PRIZOR
Foto: Kurir/S.S.

šteta 300.000 dinara

PSI LUTALICE ZAKLALI 19 JAGNJADI! Horor u selu kod Valjeva! ČUO SAM LAVEŽ, A ONDA ZATEKAO STRAVIČAN PRIZOR

Srbija -

U valjevskom Rađevom selu psi lutalice su poklali 19 umatičenih jagnjadi. Krvavi pir se odigrao u domaćinstvu Obrada Adžića, kome je od 25 jagnjadi nepovređeno je ostalo samo troje. Psi su zaklali 19 jagnjadi, starih od tri do četiri meseca, dok su tri jagneta povređena.

Domaćin procenjuje da mu je napravljena šteta od oko 300.000 dinara. Psi lutalice ušli su u objekat za ovce, koji je zatvoren i zagrađen žicom, u trenutku kada domaćin nije bio kod kuće.

-Dok sam se vraćao kući čuo sam lavež pasa i otišao odmah do objekta gde su smeštena jagnjad. Video sam dva psa, koji su u tom momentu krenuli da beže. Imao sam šta i da vidim! Prizor je bio stravičan. Psi su verovatno preskočili ogradu i napravili mi ogromnu štetu Kako su ušli nije mi jasno, zato što je objekat napravljen od dasaka, sa svih strana zaštićen, jer su ovo umatičena jagnjad, a jedno vredi bar 15.000 dinara“, kaže Adžić, čije je stado sada desetkovano.

foto: Kurir/S.S.

U ovom valjevskom selu kažu da ovo nije prvi put da imaju problema sa psima lutalicama, koji su napadali ovde i živinu.

- Nekoliko puta sam ih hvatao u oborima i zvao nadležne službe da ih oteraju u azil. Ovo je tuga. Seljaku i pile kad odnese je šteta, a ovo je već strašno. Ja sam im se radovao, jer od 28 jagnjadi 18 su bili blizanci. Svi su dobro napredovali“, kaže razočarani Adžić, koji je do ovog krvavog pira u oborima imao 70 grla, sada je ostao bez kvalitetnog podmlatka.

Ceo slučaj je prijavljen komunalnoj inspekciji, koja bi trebalo da proceni visinu nastale štete. Za napade pasa lutalica na domaće životinje, domaćinstvima se nadoknađuje šteta iz gradskog budžeta.

(Kurir.rs/S.Stevanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track