JUBILEJ U VRANJU: Centar za socijalni rad proslavio 55 godina postojanja i rada
Foto: Kurir/T.S.

svečano

JUBILEJ U VRANJU: Centar za socijalni rad proslavio 55 godina postojanja i rada

Srbija -

Vranje vodi odgovornu socijalnu politiku i svi napori trebaju biti usmereni na osnaživanju pojedinaca kako bi bilo što manje korisnika u sistemu socijalne zaštite“, rekao je državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Zoran Antić i najavio dalju podršku resornog ministarstva i u novim oblicima socijalne zaštite tokom naredne dve godine.

Gradonačelnik dr Slobodan Milenković rekao je na svečanosti da lokalna samouprava kontinuirano pruža punu podršku Centru kako bi doprinela sprečavanju i suzbijanju socijalnih problema, na individualnom i zajedničkom planu.

„Grad Vranje redovno, u kontinuitetu i bez kašnjenja isplaćuje sva materijalna davanja koja su u nadležnosti lokalne samouprave. Podrška i predusetljivost jeste odraz zajedničkog stava koji grad i ova institucija dele. Činimo sve što je u našoj moći, kako bismo pomogli sugrađanima koji se nalaze u nejednakom društvenom položaju, onima kojima je potrebna podrška i egzistencionalni oslonac. Radi uspešnijeg ostvarivanja prava na planu socijalne zaštite, od velikog je značaja i podrška države, zahvaljujući kojoj smo uveli i dve nove usluge: lični pratilac deteta i pomoć u kući ”, istakao je gradonačelnik.

foto: Kurir/T.S.

Direktorka Centra za socijalni rad u Vranju Dragana Arsić govoreći o istorijatu ustanove naglasila je da je period između dva jubileja obeležen nizom aktivnosti na jačanju i unaprađenu sistema socijalne zaštite.

„U 2018. godini pravo na novčanu socijalnu pomoć koristila su 1.124 korisnika, pravo dodatka za pomoć i negu drugog lica i uvećanog dodatka na osnovu telesnog oštećenja ima 674 korisnik, a u ustanovama socijalne zaštite bilo je smešteno 48 lica“, istakla je Arsićeva.

Prisutnima se obratio i dugogodišnji radnik Centra Dragan Petković. Petković je podsetio da je Centar za socijalni rad, 10. aprila 1964. godine, osnovala Skupština opštine Vranje kao samostalnu organizaciju za vršenje poslova socijalne zaštite.

Kurir.rs/T.S./Foto:T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track