MEŠTANI PROKUPAČKOG SELA POSTAVILI SPOMEN PLOČU POGINULIMA NA KOŠARAMA: Drugovi žele da se smrt Ivice i Radiše nikad ne zaboravi
Foto: Kurir/B.R.

slava im i hvala

MEŠTANI PROKUPAČKOG SELA POSTAVILI SPOMEN PLOČU POGINULIMA NA KOŠARAMA: Drugovi žele da se smrt Ivice i Radiše nikad ne zaboravi

Srbija -

PROKUPLJE- U prokupačkom sleu Bajčince postavljena je Spomen- ploča Ivici Petkoviću iz ovog sela, koji je 16. aprila 1999. godine poginuo na Košarama, kao pripadnik 125. motorizovane brigade i Radiši Ivkoviću , komandiru policije u Boru, koji je 16. maja iste godine poginuo na Košarama, a koji su iz ovog sela. Ideja da se na školskoj zgradi u selu postavi Spomen- ploča krenula je od Ivičinog druga, Slavoljuba Pavlovića, koji je donirao istu.

foto: Kurir/B.R.

- Godinama unazad samo razmišljam o tome. Ivica i ja smo bili nerazdvojni i teško sam podneo njegovu smrt- kratko je prokomentarisao Pavlović, koji je otvorio obeležje.

Pored porodica stradalih, kao i Petkovićevih drugova iz ove brigade, obeležavanju su prisustvovali meštani sela.

foto: Kurir/B.R.

- Ove rane nikada ne zacele. Bio sam na deset metara od njega, kada ga je pogodio snajper. Da on nije bio tako odan kao komandir čete, ko zna koliko bi još vojnika stradalo. za mene i sve nas koji smo preživeli te strahote, ovaj trenutak je dokaz da se neko ipak seća svih heroja i da ih poštuje- kazao nam je Bojan Ristić iz Leskovca.

foto: Kurir/B.R.

Petković i još deset vojnika poginulo je 16. aprila na mestu Maja Glava, kada su pokušavali da osvoje jako uporište OVK, na Košarama. O tom događaju se malo priča. Zato se Ivičin brat Zoran Petković nada da će se konačno rasvetliti i taj događaj i saznati kako je poginuo toliki broj srpskih vojnika u jednom trenutku.

(Kurir.rs/B.R.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track