SRBI SA KOSOVA NASTAVILI PUT PEŠICE DO BEOGRADA: U Kraljevu im se  pridružila još dva člana, krenuli dalje do Čačka
Foto: Kurir/J.S.

podrška predsedniku

SRBI SA KOSOVA NASTAVILI PUT PEŠICE DO BEOGRADA: U Kraljevu im se pridružila još dva člana, krenuli dalje do Čačka

Srbija -

KRALJEVO - Grupa Srba sa Kosova i Metohije koja se uputila pešice ka Beogradu, nastavila je danas put iz Kraljeva ka Čačku, kako bi prisustvovali velikom narodnom skupu koji će biti održan 19. aprila u okviru kampanje "Budućnost Srbije" i pružili podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Načelnik Raškog okruga Nebojša Simović ispratio je Srbe sa KiM, i poželeo im srećan put za Beograd i ujedno pozvao sve Kraljevčane, meštane Raškog okruga da 19. aprila krenu za glavni grad Srbije na skup na kojem će govoriti predsednik Republike.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Zorana Jevtić

Kako je rekao, na tom velikom skupu daće podršku predsedniku Aleksandru Vučiću i politici koju vodi i dodao da sve problem treba rešavati kroz institucije sistema, na slobodnim izborima neka pobedi ko je najbolji, a aktuelna vlast je pokazala da zna i ume da vodi Srbiju.

Srbin sa KiM Nenad Georgijev izrazio je zadovoljstvo gostoprimstvom i podrškom koju su dobili juče u manastiru Žiča gde ih je dočekao veliki broj žitelja tog kraja, zahvalio im kao i načelniku Raškog okruga, a posebno na tome što su im se pridružila još dva člana, meštana Kraljeva, koja će pešice sa njima nastaviti put Beograda.

- Idemo ka Čačku, veliku motivaciju nam je dao jučerašnji prijem građana u Žiči i njihova podrška, rekao je Gerorgijev.

- Drago nam je što su još dva momka sa nama i idemo na veliki skup u Beograd da damo podršku našem predsedniku Aleksandru Vučiću, rekao je Dejan Marjanović iz Leška.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Zorana Jevtić

Iz Kraljeva se grupi sa KiM pridružio Dragan Đuričić koji je naveo da je motivacija bila i ta da da podršku ljudima iz srca Srbije, sa Kosova i Metohije, a njegov imenjak Dragan Babić, takođe iz Kraljeva je dodao da je motivacija ta da se pridruži Srbima koji su iz južne pokrajine pošli ka glavnom gradu Srbije i pruži podršku i njima i predsedniku Srbije.

Grupa Srba sa KiM, uvećana za dva člana, nosi zastave Srbije, na čelu njihove kolone je transparent sa porukom "Srbi sa KiM za Srbiju i Vučića", a na put ka Beogradu uputili su se iz opštine Leposavić, sa adminstrativnog prelaza Jarinje, a do glavnoga grada peščiće preko Raške, Ušća, Kraljeva, Mrćajevaca, Preljine, Ljiga i Stepojevca.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track