Najnovije vesti

SLAVLJE U PAROHIJSKOM DOMU U ŠAPCU KO U KAFANI NA IBARSKOJ! Pogledajte ispod ikona igraju dok trešte Cecine pesme! TU JE I MUZIKA I PEVALJKA, A SVEŠTENIK SNIMA! (VIDEO)
Foto: Printscreen

KAFANSKI LOM

SLAVLJE U PAROHIJSKOM DOMU U ŠAPCU KO U KAFANI NA IBARSKOJ! Pogledajte ispod ikona igraju dok trešte Cecine pesme! TU JE I MUZIKA I PEVALJKA, A SVEŠTENIK SNIMA! (VIDEO)

Srbija

Snimak iz parohijskog doma Crkve svetog Vasilija Ostroškog u Šapcu, na kome se vidi kako okupljeni pevaju narodnjake uz pevačicu i muziku, dok sveštenik sve vreme snima telefonom, podelio je vernike!

 

Naime, vernici smatraju da ovakvoj muzici nije mesto u parohijskom domu, dok sa druge strane, starešina crkve sveštenik Ivan Jančić, objašnjava da se ništa skaradno nije dogodilo i da je snimak namerno postavljen samo "da bi se napravio urnebes".

 

 

- Zao čovek iznosi iz svoga srca zlo. To su njihova ogavna lična mišljenja, sa njihove strane je skaradno to što su učinili. Nećemo odustati, ma ko šta pisao i radio. Zašto niko nije snimio i objavio liturgiju koja je trajala tri sata, nego samo taj snimak. Neko je ubačen iz druge crkvene orijentacije da rovari ovaj projekat - rekao je sveštenik Jančić.


Inače, reč je o projektu "Podržimo život" koji se, uz blagoslov patrijarha, realizuje pri crkvi Rođenja majke božije u Zemunu već pola godine, a sprovodi ga doktor Bojan Cakić.

 

Cilj je da se oživi porodica, pa se za učesnike organizuju hodočašća u crkve i manastire, kursevi o braku, porodici i natalitetu. Slobodne devojke i muškarci se na putovanjima druže, bolje upoznaju i zbližavaju, a pojedini će, verovatno, stupiti u vezu i u brak.

 

(Kurir.rs/Telegraf)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...