NOVI SAD: Tolstojeva završena pre roka
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

rekonstrukcija

NOVI SAD: Tolstojeva završena pre roka

Srbija -

NOVI SAD - Građani će Tolstojevu ulicu, gde je u toku rekonstrukcija, u punom kapacitetu moći da koriste pre uskršnjih i prvomajskih praznika, a sutra će u jednom delu ulice već biti pušten saobraćaj, izjavio je gradonačelnik Novog sada Miloš Vučević.

foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Vučević je rekao da se danas privode kraju finalni radovi.

"Deo saobraćaja smo već pustili u delu ulice bliže Puškinovoj i Osnovnoj školi 'Sonja Marinković', ostao je deo Hopovske ulice prema Limanu. Ovo je jedna od većih ulica u Novom Sadu i na Grbavici, koja je bila devastirana nakon prelaska i porodičnog stanovanja u višestambeno, odnosno nakon izgradnje većeg broja višespratnih zgrada. Zbog toga je zahtevala kompletnu rekonstrukciju, rekao je Vučević, koji je jutros posetio ovu ulicu.

foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Preko Uprave za investicije i građevinsko zemljište, Grad Novi Sad je izdvojio preko 93 miliona dinara za rekonstrukciju 440 metara ulice. Rekonstruisana su i proširene kolovozne trake, izgrađena parking mesta, kompletno rekonstruisana vodovodna i kanalizaciona mreža, ugrađena najmodernija led rasveta.

foto: Tanjug/Jaroslav Pap

"Verujem da će žitelji Grbavice, ali i svi drugi građani koji njom prolaze, biti zadovoljni, imaće jednu lepu, sređenu ulicu, mnogo više parking mesta i bolji ambijent za život. Ovakvim intenzitetom nastavljamo i u svim drugim delovima grada. Tek kreće građevinska sezona, čeka nas još puno ovakvih invesiticija i češće ćemo se viđati na ovakvim mestima", najavio je Vučević.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track