POŽAR KOD PANČEVA IZAZVALI MALOLETNICI: Goreo Dom kulture, krov u potpunosti uništen, policija pronašla krivce (FOTO)
Foto: Profimedia

MATERIJALNA ŠTETA JE VELIKA

POŽAR KOD PANČEVA IZAZVALI MALOLETNICI: Goreo Dom kulture, krov u potpunosti uništen, policija pronašla krivce (FOTO)

Srbija -

PANČEVO - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Pančevu podneće krivičnu prijavu protiv dve maloletne osobe sa područja Kovačice, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršile krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti.

Kako se sumnja, oni su noćas izazvali požar u Domu kulture Mihal Babinka u Padini, u kome je izgorela bioskopska sala sa kompletnom opremom, kao i krovna konstrukcija, saopštio je MUP.

Policijski službenici PU Pančevo su ubrzo identifikovali osumnjičene i uz prisustvo roditelja i radnika Centra za socijalni rad sa njima obavili razgovor na okolnosti krivičnog dela.

U noći između nedelje 28. i ponedeljka, 29. aprila, izbio je požar u Domu kulture "Mihal Babinka" u Padini, nadomak Pančevu.

Ne zna se tačno kada je požar izbio, a vatrogascima je javljeno oko dva sata ujutro, kada je pala krovna konstrukcija i plamen bio vidljiv spolja.

Na Domu kulture izgoreo je krov iznad velike sale, a kako se nezvanično saznaje, gorele su još dve manje prostorije.

U gašenju požara učestvovale su Vatrogasno-spasilačke jedinice iz Pančeva i Kovačice, kao i Dobrovoljna vatrogasna društva iz Padine i Kovačice.

Požar je ugašen, a materijalna šteta je velika. Povređenih, srećom, nije bilo.

(Kurir.rs/Tanjug/013.info)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track