LOŠE VREME NIJE SPREČILO NOVOSAĐANE DA PROSLAVE PRVI MAJ: Praznik rada obeležen svirkama, roštiljanjem, piknikom i plovidbom Dunavom
Ilustracija, Foto: AP

veselo

LOŠE VREME NIJE SPREČILO NOVOSAĐANE DA PROSLAVE PRVI MAJ: Praznik rada obeležen svirkama, roštiljanjem, piknikom i plovidbom Dunavom

Srbija -

NOVI SAD - Tmurno vreme i kiša koja je padala noć pre Prvog maja, nije sprečila najveće ljubitelje prirode i Prvomajskog uranka da još noćas ili rano jutros krenu na neku od destinacija gde Novosađani i njihovi gosti obeležavaju Međunarodni praznik rada.

foto: 021.rs

Dok su izletnici širili šatore u Kameničkom parku, s druge strane reke, u Limanskom parku počinjao je Urbani uranak, gde su nastupali neafirmisani rok bendovi, poput sastava "Two fingers", "Nemi pesnik", "Revolt akustik bend", "Arćitect of pain", "Sick sinatra", "Trio apokalipsa" i "Prestolonaslednici kulture 2022".

Veliki broj građana odlučio je da upravo ovde počne današnji dan, a kasnije posle podne odlazili su na neku od drugih, dobro poznatih prvomajskih destinacija.

foto: 021.rs

Među njima su novosadske plaže Štrand, Oficirac, Bećarac, Ribarsko ostrvo.

Na Štrand dolaze oni kojima nije primarno roštiljanje, već uživanje na plaži, te su na gradskoj plaži današnji dan provele uglavnom porodice sa decom.

Popularni "Oficirac", najveća divlja plaža u gradu, na sremskoj strani Novog Sada, još od jutarnjih sati bila je posećena bila je posećena.

Izletnici su posećivali i Ribarsko ostervo, gde je bilo mesto i za one koji vole uređene delove, splavove, restorane, ali ima mesta ia za one izletnike koji su naklonjeniji divljini.

Stražilovo, popluarno izletište kod Sremskih karlovaca i ove godine bilo je mesto za proslavu Prvog maja, gde se tradicionalno organizuje Prvomajski

uranak.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track