IZLETIŠTA U POMORAVLJU IPAK NISU BILA PRAZNA: I pored lošeg vremena najuporniji raspalili roštilj, uživali koliko se moglo
Foto: Tanjug/Dušan Aničić

obeležen praznik rada

IZLETIŠTA U POMORAVLJU IPAK NISU BILA PRAZNA: I pored lošeg vremena najuporniji raspalili roštilj, uživali koliko se moglo

Srbija -

Kiša i prohladno vreme nisu naklonjeni mnogima u Pomoravlju, Resavi i Levču, koji su danas imali nameru da u prirodi, uz roštilj i druzenje sa porodicom i prijateljima, obeleže Međunarodni praznik rada 1.maj.

Izletišta ipak i pored lošeg vremena nisu prazna, i oni najuporniji su raspalili roštilj i uživali u prirodi, koliko su mogli.

U Jagodini svakako najpopularnija izletišta su Potok i Rusko groblje. Potok sa svojom atrakcijom u vidu veštačkog vodopada, nudi i zaklon pod „pečurkama“.

foto: Tanjug/Dušan Aničić

Rusko groblje je takođe park pun zelenila, a u okolini Paraćina nalazi se reka Grza, koju mnogi vole zbog njene divlje prirode i lepote. Grza je sve popularnije mesto za izlete, kako domaćim turistima, tako i strancima, a u blizini Paraćina nalazi se još jedno poznato izletište – Sisevac.

U blizini Despotovca nalaze se prelepa mesta: Krupajsko vrelo, vrelo Mlave, a najveći utisak na posetioce uvek ostave Lisine vodopadi, vodopadi Veliki Buk i Prskalo. U neposrednoj blizini je i Resavska pećina.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track