PRVOMAJSKO ČUDO U BAŠAIDU, URANAK U DRUGOM PLANU: Ovca im podarila četiri jagnjeta, a sad traže kuma
Foto: Goran Birimac

NAJSREĆNIJI ŠOFER I OVČAR

PRVOMAJSKO ČUDO U BAŠAIDU, URANAK U DRUGOM PLANU: Ovca im podarila četiri jagnjeta, a sad traže kuma

Srbija -

KIKINDA - Saša Milaković (35) iz Bašaida kod Kikinde, ovih dana najsrećniji je šofer i ovčar na svetu. Stado vozača autobusa kikindskog “Autoprevoza” pre nekoliko dana uvećalo se za četiri jagnjeta. Prelepi jaganjci na svet su došli 1. maja, pa je u tom banatskom selu prvomajski uranak bio u drugom planu.

foto: Goran Birimac

Meštani su hrlili u Milakovićevo dvorište da vide četiri jagnjeta, a slavlje i čast nisu izostali. Ponosni vlasnik kaže da se u Bašaidu ovako nešto ne pamti:

-Do sada su ljudi u našu avliju svraćali da vide naša tri lipicanera, ali imamo novu atrakciju u vidu četiri jagnjeta. Interesantno je da je ova ista ovca, rase “bergamo”, lane ojagnjila trojke.

foto: Goran Birimac

Priželjkivali smo da se tako nešto ponovi, ali se niko ovome nije nadao, naročito ne 1. maja, kada mnogi jaganjce, jariće i prasiće ne gledaju u oborima nego na ražnjevima. Četiri jagnjeta još su bez imena, pa smo već počeli da tražimo kuma- priznaje Milaković i dodaje da se ova rasa ovaca jagnji da dva puta godišnje:

- Neće biti iznenađenje da nas ponovo obraduje i tako u jednoj godini daruje pravo malo stado. Moj deda je svojevremeno držao između 200 i 300 ovaca. U našem domaćinstvu sad imamo dvadesetak ovaca, a ovi mališani glavna su atrakcija. Mazimo ih i pazimo.

foto: Goran Birimac

Njihova majka ima dovoljno mleka. Ako kojim slučajem to za četiri gladna usta ne bude dovoljno, dokupićemo kravlje mleko- poručuje Milaković.

(Kurir.rs/S.U.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track