Najnovije vesti

RADIŠA ŽIVI SA DVE ŽENE, A EVO KAKO JE SVE POČELO! Ana je ostala trudna i došla im u kuću, a Stojankina rečenica se prepričava! EVO I ŠTA BI BILO DA JE ONA DOVELA TUĐE DETE (VIDEO)
Foto: Privatna arhiva

neobična priča iz sela trudelj

RADIŠA ŽIVI SA DVE ŽENE, A EVO KAKO JE SVE POČELO! Ana je ostala trudna i došla im u kuću, a Stojankina rečenica se prepričava! EVO I ŠTA BI BILO DA JE ONA DOVELA TUĐE DETE (VIDEO)

Srbija
18:38h

Radišu Jovanović već deceniju i po žestoko kritikuju komšije, rodbina ga se odriče, a i sveštenici zaobilaze u širokom luku.

Radiša živi sa dve žene, koje su mu izrodile šestoro sinova, ili kako on kaže šest sokolova. A kako je sve počelo...

Sa prvom ženom Stojankom Jovanović živi već 20 godina i imaju tri sina i ćerku, a druga žena Ana došla je pre deset godina i podarila mu dve devojčice. Iako su ovakav način života žestoko osuđivali rodbina, prijatelji i deo meštana, a sveštenici ga zaobilazili, Radiša kaže da ne haje mnogo za to.

Ipak, prema Radišinom priznanju, pravi junak ove priče je njegova prva žena Stojanka. Saznavši da je Ana trudna sa njenim suprugom, hrabro je stala u odbranu nerođenog deteta i prihvatila u kući čak i tadašnju suparnicu, koju su roditelji izbacili iz kuće.

foto: Printscreen

- Stojanka je toliko dobra žena i ona je nosilac svega. Jedina me ona razumela, čak se moja majka dugo vremena nije slagala sa ovim i gledala je na to površno, kao što je gledala većina naroda - kaže Jovanović, dok Stojanka skromno dodaje: „Znam da mnogi ne bi tako postupili, ali dečji nevini život je najvažniji.“

Druga žena Ana kaže da joj nije bilo svejedno kada je prvi put trudna dolazila u Jovanovićevu kuću.

- Nije mi bilo lako, tog dana sam se posvađala sa svojim roditeljima i došla ovde sa namerom da ne ostanem, ali ispalo je tako... Mislim da je Stojanka dobra žena. Ona kuva, dok sam ja sa stokom. Sve radimo zajedno - kaže Ana i dodaje da je Stojanka dobra žena.

foto: Printscreen

"Nije ona meni kriva što sam ja ostala trudna sa njim, ali ona je dobar čovek", dodaje Ana.

Međutim, nije ni Stojanki bilo lako kad je muž doveo trudnu ženu.

"Nije mi bilo prijatno, ali dečji život je najvažniji", kaže Stojanka.

Kućne poslove su podelile i uglavnom Stojanka kuva i sprema hranu, dok Ana hrani stoku.

Međutim, na pitanje novinara kako bi zapravo Radiša reagovao da je njegova žena trudna sa drugim, evo šta kaže.

"Možda sad ljudi neće verovati, ali važno je da je dete i gde se rodilo. Naš narod kaže važno je čije ovce pasu, a ne čija je livada. Samo da su deca živa i zdrava. Prihvatio bih i tuđe dete da ga Stojanka rodi ovde", zaključuje Radiša.

(Kurir.rs/Prva-Nećete verovati)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...