PRESEO IM ĐURĐEVDAN: Lopovi poharali zakatančene tezge na buvljaku u Subotici, zakupci očajni zbog štete
Foto: N.H.

skupo plaćaju zakup, a nisu bezbedni

PRESEO IM ĐURĐEVDAN: Lopovi poharali zakatančene tezge na buvljaku u Subotici, zakupci očajni zbog štete

Srbija -

SUBOTICA- Tokom Đurđevdanske noći, na buvljaku u Subotici, koji je među najvećima i najmodernije opremljenima u Srbiji, smešten na oko 40.000 kvadrata i šest hala, pljačkaši su pokrali robu iz većeg broja zakatančenih tezgi, a više je katanaca razbijeno, ali roba nije odneta iz „bunkera”.

foto: N.H.

Policija je obavila uviđaj, ali još nema konkretnih detalja ko je razbio katance i pokrao robu.

Zakupci obijenih tezgi su u utorak ujutro, posle Đurđevdana, ostali šokirani zatečenim stanjem i razvaljenim katancima.

„Mislili smo da je bezbedno, dobro obezbeđen prostor u šest hala, rade i dva čuvara, a postoji i video nadzor, a zatekli smo obijene katance tezgi i prazne rafove, „bunkere” u koje smeštamo robu nakon zatvaranja pijace”, kaže razočarani zakupac

Neki tvrde da je mnogo više tezgi obijeno nego što se pominje, po svim halama, da je najmanje pedesetak zakupaca ostalo bez robe i potpuno su u šoku od štete koju su pretrpeli. Kažu, da je roba verovatno džakovima nošena, jer opljačkanima u bunkerima gotovo ništa nije ostalo.

foto: N.H.

Veliki broj Subotičana slavi Svetog Georgija, pa je Đurđevdan i na severu Bačke među najrasprostarnjenijim slavama u narodu, te je i subotički buvljak tada bogato snabdeven i skupljom robom, garderobom, uvoznim luksuznim prehrambenim proizvodima i prigodnim poklonima za slavlja.Verovatno je to bila i logika pljačkaša, koji su, kako izgleda birali robu, jer nisu poneli sve čega su se dočepali razbijanjem katanaca.

Akcionarsko društvo „Tržnica” potvrdilo je da je u ponedeljak u večernjim satima izvršena provala i da su na 11 tezgi katanci razvaljeni.

Branislav Joka, direktor AD „Tržnice” kaže, da su tezge provaljene u nekoliko hala, ali da se šteta još ne zna, jer uviđaj i dalje traje.

„Imamo saznanja, da je roba uzeta iz nekoliko tezgi. Provala se desila posle 21časa, a još se pregledaju snimci video nadzora i utvrđuju podaci i šteta”, rekao je Joka.

Zakupci su nezadovoljni, kažu da su zbog video nadzora bili sigurni da ne može da se desi provala, kao devedesetih, kada pijaca nije bila modernizovana.

foto: N.H.

„Skupo plaćamo zakupe, oko 130 evra po tezgi, a neki ljudi uzimaju i više tezgi u zakup. Vidi se da su korišćeni pajseri, neki su zatekli skoro prazne „bunkere”, a drugima je sve ispreturano. Sad prebrojavamo šta je ostalo, u šoku sam da smo pored kamera opljačkani, a i zakup nas papreno košta”, kaže nekoliko prodavaca sa buvljaka i dodaju, da će ubuduće lancima vezati i katance, da bi sačuvali robu.

Iz policije je potvrđeno da su nepoznati počinioci obili šest tezgi i otuđili garderobu i raznu prehrambenu robu, a da su neki katanci samo oštećeni. Takođe se navodi da su preduzete sve mere da se pronađu izvršioci krivičnih dela, koja su okarakterisana kao teške krađe i teške krađe u pokušaju, na

Buvljaku u Tržnom centru Mali Bajmok.

(Kurir.rs/N.H.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track