POKLONI ZA BEBE I MAJKE: Paketiće će dobiti mališani, rođeni do naredne srede, kao i njihove majke
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Nedelji Crvenog krsta

POKLONI ZA BEBE I MAJKE: Paketiće će dobiti mališani, rođeni do naredne srede, kao i njihove majke

Srbija -

LOZNICA - Svetski dan Crvenog krsta 8. maj i ‘’Nedelja Crvenog krsta’’, koja se obeležava od 8. do 15. maja, organizuju se ove godine pod sloganom ‘’Ljubav’’.

Loznički Crveni krst će kao i prethodnih godina organizovati više akcija, a jedna je i ‘’Jedan paketić za novorođenu bebu’’ koja traje 26 godina, potvrđeno je u ovoj organizaciji.

Crveni krst Loznice obratio se donatorima da učestvuju u obezbeđivanju poklona, ali se do sada odazvao samo jedan i očekuju da se još neki uključe narednih dana.

Poklon paketiće dobiće bebe rođene do naredne srede kao i njihove majke, i to ne samo Lozničanke već sve porodilje koje su se u tom periodu porodile u porodilištu lozničke Opšte bolnice.

Prošle godine podeljeno je dvadesetak paketa. Predstavnici ove humanitarne organizacije posetiće narednih dana Dom za stare u Krupnju, uručiti poklone učenicima osnovnih i srednjih škola koji su učestvovali na konkursu ‘’Krv život znači’’ i bili najuspešniji u kategoriji likovnih i literarnih radova.

U okviru ove nedelje posetiće i korisnike u dnevnom boravku ‘’Sunce’’, prirediti prijem za starije volontere i pripadnike omladinske terenske jedinice, realizovati akciju dečje solidarnosti ‘’Drug drugu“, a od danas su počeli treninzi za ekipe osnovaca i srednjoškolaca koje će učestvovati u takmičenju iz prve pomoći na gradskom i regionalnom nivou.

Inače, 11. maja, Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi, biće organizovana i akcija dobrovoljnog davanja krvi u Vukovom domu kulture.

Kurir.rs/T.Ilić/Foto: Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track