LEPA TRADICIJA: Festival Bez muke do nauke sedmi put u Žitorađi
Foto: Dušan Ilić

za pohvalu

LEPA TRADICIJA: Festival Bez muke do nauke sedmi put u Žitorađi

Srbija -

Već sedmu godinu zaredom Srednja škola u Žitorađi organizuje festival nauke. Pod sloganom ”Bez muke do nauke” učesnici festivala koje čine učenici domaće škole, kao i mnogobrojni gosti iz drugih škola i fakulteta, su na najrazličitije načine uputili prisutne posetioce u magičan svet nauke.

Direktorka Srednje škole u Žitorađi Milica Andrejev izjavila je da je ovo svojevrsan brend Srednje škole u Žitorađi.

foto: Dušan Ilić

– Sedmi put organizujemo festival nauke u našoj školi, ove godine zbog mnogo učesnika se nalazimo u Sportskoj hali u Žitorađi, za razliku od prethodnih godina.

foto: Dušan Ilić

Sinoć smo u Domu kulture imali otvaranje festivala, gde su gostovali profesori sa PMF-a, kao i doktori nauka u penziji, i naši učenici koji su bili naučnici u svojoj koži. – rekla je za naš portal direktorka Andrejev.

foto: Dušan Ilić

Takođe, po prvi put je na festivalu nauke prezentovan i planetarijum: Ove godine smo u saradnji sa Centrom za promociju nauke organizovali promociju planetarijuma, gde se puštaju projekcije na svakih pola sata i 50 učenika može da prisustvuje tome. – objasnila je direktorka Srednje škole, koja dodaje da je festival nauke jedan od najboljih načina za promociju škole, i da se tako najbolje potvrđuje kvalitet škole. : Mislim da je ovo najbolji način za promociju naše škole, kad neko dođe i vidi šta sve može da ponudi jedna škola.

foto: Dušan Ilić

Iz godine u godinu, festival nauke beleži rekordne posete što je bio i slučaj sa ovogodišnjim festivalom. Iz škole poručuju da će nastaviti sa festivalom i narednih godina. (Kurir.rs / N. Tonić, Foto: Dušan Ilić )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track