OVAKO TEKU PRIPREME U NIŠU: Sutra velika parada sa više od 4.000 pripadnika vojske i policije, na probi grmeo Bulevar Nikole Tesle (KURIR TV)
Foto: Ministarstvo odbrane Srbije

odbrana slobode

OVAKO TEKU PRIPREME U NIŠU: Sutra velika parada sa više od 4.000 pripadnika vojske i policije, na probi grmeo Bulevar Nikole Tesle (KURIR TV)

Srbija -

Velika vojno-policijska parada "Odbrana slobode" biće održana sutra u Nišu povodom Dana pobede nad fašizmom.

Pripreme za tu veliku manifestaciju uveliko su u toku, a održana je i proba.

Program će početi u 11 sati, a prikazu sposobnosti Vojske Srbije i Ministarstva odbrane prisustvovaće predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Građani će uz učešće 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 vazduhoplova moći da vide i borbena vozila pešadije, tenkove i mnogo štošta.

Uprkos lošem vremenu, vojnici se trude da sve bude postavljeno na vreme kako bi se sutra prikazali u pravom svetlu.

Program prikaza obuhvata svečani defile pešadijskog ešalona, defile motorizovanog ešalona, nalet vazduhoplovnog ešalona i padobranski desant.

Paradi će prisustvovati i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Najavljeno je da će se Vučić sutra prvo sastati s komandantima jedinica Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova i resornim ministrima, a posle sastanka planirane su izjave za medije.

Vučić će imati i sastanak sa predsednikom Međunarodnog komiteta Saveta Ruske Federacije Konstantinom Kosačovim, a zatim će razgovarati i s ministrom odbrane Grčke Evangelosom Apostolakisom.

Vučić je najavio da će građani u Nišu moći da vide do sada najsnažniju paradu spske snage, vojne i policijske moći.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track