Paraćin daje više novca za vantelesnu oplodnju

Paraćin daje više novca za vantelesnu oplodnju

Srbija -
Pravo da ostvare nadoknadu imaju bračni i vanbračni parovi bez dece, sa prebivalištem u Paraćinu bar godinu dana, koji su već imali dva pokušaja o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje

PARAĆIN - Opština Paraćin je rebalansom budžeta izdvojila još 453.000 dinara za finansiranje vantelesne oplodnje u 2012. godini čime će još tri bračna para dobiti mogućnost da postanu roditelji.

Budžetom za 2012. godinu je predviđeno milion dinara za tu vrstu pomoći parovima koji imaju problem sa sterilitetom. Sa dodatnim sredstvima opština će finansirati vantelesnu oplodnju za ukupno sedam parova, izjavila je načelnica Odeljenja za javne službe i lokalni ekonomski razvoj u Paraćinu Jasmina Vidović.Odluku o pravu nadoknade troškova za vantelesnu oplodnju odbornici paraćinske skupštine su usvojili krajem 2011. godine, kada je i prvi par dobio sredstva.Pravo da ostvare nadoknadu imaju bračni i vanbračni parovi bez dece, sa prebivalištem u Paraćinu bar godinu dana, koji su već imali dva pokušaja o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.Paraćinska opština će finansirati treći pokušaj.Parovima se dodeljuje oko 200.000 dinara što je cena predviđena pravilnikom GAK-a Kliničkog centra u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track